• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çin'den Rusya'yla ilişkilerimizi geliştireceğiz açıklaması geldi

Yeniakit Publisher
2016-05-06 19:55:00 -
Çin'den Rusya'yla ilişkilerimizi geliştireceğiz açıklaması geldi

Rusya Devlet Duması Başkanı Narışkin’in Çin’de bir araya geldi. Çin Başbakan Yardımcısı Yandong, Rusya ile ilişkilerini geliştirmekte kararlı olduğunu açıklandı.

Rusya’dan bir heyet dün 2 günlük ziyaret için Çin’in Şenzen kentine gitti. Ziyaret çerçevesinde Rusya Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin ile bir araya gelen Çin Başbakan Yardımcısı Liu Yandong, “Uluslararası arenada değişen ve karmaşık durumlara rağmen Çin lideri Şi Cinping ve Rusya yetkilileri iki ülke arasındaki işbirliğini sürdürmeyi başardı. Bu, uluslararası durumlar nasıl olursa olsun Rusya ile olan stratejik ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik duruşumuzu değiştirmeyeceğimizin bir göstergesi.” ifadelerini kullandı.

Liu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in haziranda Çin’e yapacağı ziyaret öncesinde bu görüşmenin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Narışkin: Çin’le İlişkilerimizin Geliştirilmesi Önemli

Narışkin de Moskova’nın iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine çok önem verdiğini belirterek şunları söyledi:

“Rusya-Çin ilişkilerinin geliştirilmesinin Asya-Pasifik bölgesi ve tüm dünyada istikrarın ve güvenliğin sağlanması için kilit bir faktör olarak görüyoruz. Rusya ve Çin arasında haziranda 17. Ortak Beşeri İşbirliği Komisyonu gerçekleştirilecek. Bu çerçevede çok sayıda anlaşma imzalanacak.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23