• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çin'den ABD'ye 'görülmemiş' gözdağı

Yeniakit Publisher
2017-12-06 20:04:00 - 2017-12-06 20:23:04
Çin'den ABD'ye 'görülmemiş' gözdağı

ABD ile Güney Kore'nin Kore Yarımadası'nda hafta başında geniş çaplı ortak askeri tatbikatı yapmasına Çin'den yanıt geldi.

ABD ile Güney Kore'nin Kore Yarımadası'nda hafta başında geniş çaplı ortak askeri tatbikatı yapmasına Çin'den yanıt geldi. ABD'ye gözdağı veren Çin, Kore Yarımadası yakınlarında 'daha önce kimsenin uçmadığı rota ve bölgelerde' hava tatbikatı yaptığını duyurdu.

"DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ ŞEKİLDE YANIT"

Kuzey Kore ile komşusu Güney Kore ve müttefiki ABD arasında Pyonyang'ın balistik füze ve nükleer silah denemelerinin ardından başlayan kriz sürerken, Pekin uyarılara rağman bölgede askeri tatbikatlarını sürdüren Washington'a 'daha önce görülmemiş' şekilde yanıt verdi.

ABD ve Güney Kore bölgede pazartesi günü geniş çaplı hava muharebesi tatbikatı 'Açıkgöz'ü gerçekleştirmişti.

South China Morning Post'un aktardığına göre aynı gün Çin bölgede hava tatbikatı gerçekleştirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çin Hava Kuvvetleri Sözcüsü, Kore Yarımadası yakınlarında, Doğu Çin Denizi ve Sarı Deniz üzerinde 'daha önce hiç üzerinde uçulmamış bölge ve rotalarda' tatbikat yaptıklarını aktardı.

Sözcü Shen Jinke hava tatbikatını casus uçakların yanı sıra savaş uçakları, erken uyarı ve kontrol uçakları katıldı. Ayrıca tatbikata karadan havaya füze birimleri de katıldı.

'WASHINGTON VE SEUL'E BİR UYARI'

Gazeteye konuşan Çinli askeri uzman Li Jie "Çin ordusunun bu açıklamasının zamanlaması aynı zamanda Wahington ve Seul'e Pyongyang'ı daha fazla provoke etmemeleri konusunda bir uyarı" değerlendirmesinde bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23