• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’nin raporunda Kandil ağzı

Yeniakit Publisher
2016-05-04 06:43:00 -
CHP’nin raporunda Kandil ağzı

CHP, terör örgütü PKK’ya yapılan başarılı operasyonları hazmedemedi. Kandi ağzıyla 8 sayfalık skandal bir rapor hazırlayan CHP, içinde terör kelimesinin sadece bir yerde geçtiği raporda, güvenlik güçlerini adeta soykırım yapmakla suçladı.

MUHAMMED UZUN Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olduğunu iddia eden CHP’nin ülkenin varlığına ve bütünlüğüne kast eden terör örgütü PKK’ya sahip çıktığı belgelendi. CHP, PKK’ya yönelik yürütülen operasyonlarda canı pahasına görev yapan güvenlik güçlerimizin yargılanmasını gündeme getiren 8 sayfalık skandal bir rapor hazırladı. 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde gerçekleşen temizlik operasyonlarında, insan hakları ihlalleri bulunduğunu öne süren CHP, kahraman Mehmetçiklerin yargılanmalarını istedi. Baştan sonra devletin ve güvenlik kuvvetlerinin sorumlu tutulduğu raporda, PKK’dan tek kelime bahsedilmemesi dikkat çekti. 

Ülkeyi yangın yerine çeviren terör örgütü PKK’yı masum göstermeye çalışan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok başkanlığında, İstanbul Milletvekilleri İlhan Cihaner, Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ile Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan’ın yer aldığı heyet, Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaptıkları incelemelerinin ardından bir rapor hazırladı. Raporda, ilçedeki halkın elektrik, su gibi temel ihtiyaçlarının karşılanamadığına, okulların yıkılması sebebiyle eğitim ve öğretim hizmetlerinin durduğuna dikkati çekilerek, yaşamını yitiren vatandaşların sayısı ve kimlik tespitiyle ilgili problemlerin yaşandığı öne sürüldü.

“GÜVENLİK GÖREVLİLERİ YARGILANMALI”

Halen tamamlanmamış DNA tespitlerinin bir an önce yapılması, belirsizliğin giderilmesi, sağlıklı bilgi akışı için bağımsız insan hakları izleme heyetleri ve basına imkan sağlanması gerektiğine değinilen raporda, şunlar ifade edildi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Vatandaşların ve özellikle çocukların içinde bulunduğu duygusal travma göz önünde bulundurularak bölgeye psikolojik danışmanlık hizmetleri verecek uzman heyetler gönderilmelidir. Vatandaşların içinde bulunduğu kopuş ve yokluk duygusunun giderilmesi için kamu çalışanları ve güvenlik güçlerinin özel eğitim ve tutum içinde olmaları sağlanmalıdır. Bölgede terörle mücadele gerekçesiyle insan hakları ihlallerinde bulunan, hukuk dışına çıkan güvenlik görevlileri varsa bu konuda gerekli idari ve hukuki soruşturmalar derhal açılmalı, gerekli işlemler yapılmalıdır.”

“SİVİLLER SOKAĞA ÇIKSIN”
Terör operasyonlarından sivillerin zarar görmemesi için uygulanan sokağa çıkma yasağına tepki gösterilen raporda, “Cudi, Sur, Nur ve Yafes mahallelerinde sivil vatandaşların yaşam alanları ağır silahlar, tanklar ve uçaksavarlar ile orantısız güç kullanılarak yerle bir edilmiş durumdadır. Bazı mahallelerde binaların tamamına yakını tahrip edilmiş, binalar yıkıntıya dönüşmüştür” denildi. Raporda, öldürülen teröristlerin cesetlerin, sivil vatandaşlara aitmiş gibi yansıtıldı.

DEVLET YARDIM ETMİYORMUŞ!

HDP’li belediyelerin desteğiyle açılan hendeklerin hiçe sayıldığı raporda şu ifadeler yer aldı: “Bazı mahallelerde binaların tamamına yakını tahrip edilmiş, binalar yıkıntıya dönüşmüştür. Evlerin çoğuna kapıları kırılarak girilmiş ve içerideki eşyaları tahrip edilmiştir.” AK Parti hükümetinin terör mağdurlarına yaptığı yardımları göz ardı eden raporda, “insanların yıkıntılar arasında yaşamaya terkedildiği” öne sürüldü. 

PKK’NIN İSMİ YOK, TERÖR KELİMESİNDEN İSE 1 TANE VAR

Güvenlik güçlerini soykırım yapmakla suçlayan CHP heyetinin 8 sayfalık raporunda, PKK kelimesinin hiç geçmediği, hendek kazan HDP’li belediyelerden hiç bahsedilmediği, terör kelimesinin ise sadece bir kere kullanıldığı tespit edildi.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23