• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’nin milli irade anlayışı zulüm dolu

Yeniakit Publisher
2017-04-21 07:35:00 - 2017-04-21 00:28:04
CHP’nin milli irade anlayışı zulüm dolu

Referandumdaki “Evet” kararını tanımamakta ayak direten CHP’nin mazisi de milli irade düşmanlığıyla dolu. Vatandaşlara dışkı yedirmeden tutun da seçimlerdeki haksızlıklara ve Demokrat Partilileri hepten asmaya varıncaya kadar akla ziyan zorbalıklar gazete arşivlerinde gün yüzü gibi duruyor.

HARUN SEKMEN / İSTANBULReferandumda hile yapıldığı yalanının ardına gizlenerek, seçim sonuçlarına gölge düşürmeye çalışan CHP’nin, tarihinin milli irade düşmanlığıyla dolu olduğu ortaya çıktı. “Senirkent Hadisesi” diye bilinen ve dönemin CHP’li Isparta Valisi’nin Demokrat Partili vatandaşlarımıza dışkı yedirdiği haberi 28 Ocak 1947 Tasvir Gazetesi’nin sayfalarında kara bir leke olarak duruyor. 21 Haziran 1981’de Tercüman Gazetesi’nde anıları yayımlanan Celal Bayar, “46 seçimlerinde doğrudan haksızlık etmişlerdir. İsmet Paşa’nın da her şeyden haberi vardır” ifadelerini kullanıyor.  Demokrat Parti’nin kurucularından Refik Koraltan ise kaleme aldığı anlarında, CHP tarafından İstiklal Mahkemeleri’nin tekrar kurularak Demokrat Partililerin astırılmaya çalışıldığını anlatıyor.

SEÇİMLERDE HİLE YAPTILAR

Seküler ve jakoben zihniyetinin iktidarda kalması için her türlü yolu deneyen CHP’nin tarihi bu uğurda gerçekleştirmiş olduğu zulümlerle dolu. Eski Cumhurbaşkanlarından Celal Bayar’ın 21 Haziran 1981 tarihinde Tercüman Gazetesi’nde yayımlanan anıları, CHP’nin seçimlerde yaptığı hileleri gözer önüne seriyor. 1946 seçimlerinde CHP tarafından aleni bir şekilde hile yapıldığını belirten Bayar, “46 seçimlerinde doğrudan haksızlık etmişlerdir. Valiler açıktan, ‘Ben buradayken kimi istersem onu seçtiririm’ diye konuşmuşlardır. İsmet Paşa’nın da her şeyden haberi vardır” sözleri CHP’nin kirli mazisini gözler önüne seriyor. CHP’lilerin, kendileriyle vekil anlaşması yapmaya çalıştığını da söyleyen Bayar, “Tabi reddettik. Ama öyle bir hesap yaptılar ki, sonunda 46 seçimlerinde bize söyledikleri miktarda kontenjan vermiş oldular” ifadelerini kullanıyor. 

ASMAK İSTEDİLER 

Demokrat Parti’nin (DP) kurucularından Refik Koraltan ise kaleme aldığı anılarında CHP’nin kendi zihniyetinden başka kimseye yaşama hakkı tanımadığını acı örneklerle anlatıyor. DP kurulduktan sonra dönemin Başbakanı Recep Peker’in, İsmet İnönü tarafından Çankaya’ya çağrılarak, İsmet İnönü ve arkadaşları tarafından İstiklal Mahkemeleri’nin tekrar kurulması talimatı verildiğini belirtiyor. Köşk’te yapılan toplantıda Başbakan Recep Peker’in anlatımıyla yapılan teklif şöyle ifade ediliyor: “Zaten Demokrat Parti kurucularının dosyaları hazırdır. Mahkemeye tevdi edersiniz, o gün bunların defteri dürülür. Bir hafta içinde daha onlarla birlikte 5-10 kişi de bunlarla sallandırılırsa tehlike önlenmiş olur.” 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HALKA DIŞKI YEDİRDİLER!

Türkiye demokrasi tarihinin en utanç verici olaylarından biri Isparta’nın Senirkent ilçesinde CHP’liler tarafından işleniyor. DP’nin ilk taşra teşkilatının kurulduğu Senirkent’te dönemin CHP’li valisi tarafından millete dışkı yediriliyor. 28 Ocak 1947 tarihinde dönemin Tasvir Gazetesi bu acı olayı sayfalarına taşıyor. Tarihçi Kadir Mısıroğlu’nun, CHP’nin Günah Galerisi’nden Sayfalar adlı eserinde dönemin CHP’li Valisi’nin “iyi bir ders verin şunlara” sözünden sonra, köylüye akıl almaz işkencelerin yapıldığını, dayağın en hafif işkence şekli olduğunu, çünkü köylüye dışkı da yedirildiğini belirtiyor. Halk bu zulümlerden o kadar bıkıyor ki, 18 Ocak 1947 tarihinde TBMM’ye bir protesto mektubu göndererek, suçları olmadığı halde bucak müdürlüğünü vekaleten yürüten Komiser Halil Altınay ve jandarmanın 2 aydan beri çeşitli bahanelerle uyguladıkları zulmün son bulmasını istiyorlar. 

ÇOCUKLARI YARGILADILAR

16 Nisan referandumu öncesinde, “muhtarlıklar kapatılacak” yalanını söyleyen CHP’nin, kendi adayının muhtarlık seçimini kaybedince Arslanköy halkını çoluk çocuk demeden mahkemeye verdiği de arşivlere yansıyan acı gerçeklerden. 1947 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı Arslanköy’de CHP’li Tahir Şahin ile Hasan Dönertaş’ın kaybetmesini hazmedemeyen CHP, seçimlerde hile olduğunu iddia ederek yenilenmesini istedi. Arslanköy halkı ise “sandık namusumuzdur” diyerek iradesini çiğnetmedi. Bunu hazmedemeyen CHP ise elindeki yargı gücünü kullanarak, kadın, çoluk, çocuk, ihtiyar demeden 28 Şubat 1947 tarihinde köy halkını mahkemeye verdi. 23 Haziran 1948 günü karara bağlanan mahkeme, 30 sanığa 6 ay hapis cezası verdi. 

1946’DAN BERİ AYNI KAFA

R.E. ŞAHAN / ANKARA - Referandum sonuçlarının değerlendirmeleri devam ederken, ‘hayır’ cephesinden gelen şaibe iddialarına tepkiler devam ediyor. Yeni Akit’e konuşan siyasetçiler, Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren halk oylamasında ‘evet’ çıkmasını kabullenemeyen CHP’nin geçmişten bu güne her seçimde aynı bahaneyi ürettiğini ifade ettiler.

SADECE 46’DA İTİRAZ YOK

CHP’nin ülkeyi boşuna meşgul ettiğini belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu: “CHP’nin açıklamaları iyi niyet taşımıyor. Tipik bir CHP yapısı. Her kaybettiği seçimden sonra ‘yumurta çıkaran tavuk gibi’ bas bas bağırıyorlar. CHP, sadece 1946 seçimlerinde seçime itiraz etmemiş. 2017’ye kadar ne kadar seçim varsa CHP’nin itirazı var. 1946’da da oyların açıktan kullanıldığı CHP garabetinin ürünü olan bir seçime itiraz etmemişler. CHP’nin seçim itiraz konusunda sicili kabarık. Seçimlerin sonucunda şaibe olmadığı belli. CHP ülkeyi meşgul ediyor. Artık Türkiye’nin sıçrama yapma zamanıdır.”

ABESLE İŞTİGAL EDİYOR

‘Evet’ çıkmasını kabullenemeyen CHP’nin açıklamalarının saygısızlık olduğunu belirten AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk de, şunları ifade etti: “Sandık kurulu başkanının oy kullanılmaya başlanmadan önce siyasi parti temsilcilerinden oluşan grup ile oy zarfları ve pusulalarını mühürlemesi gerekiyor. Bazı sandık kurulları bu mühürleme işlemlerini unutmuşlar. Fakat oylama devam ederken bunu fark edip birçok yerde tutanak tutmuşlar. ‘Hayır’ cephesinin dışarıdan oy pusulası getirildiğine dair herhangi bir iddiası da yok. Kullanılan tüm oy pusulası ve zarflar YSK tarafından hazırlatılan taklidi olmayan özel kağıtlar. Tamamen sandık kurullarının bir hatasından kaynaklanan durumdan sonuç çıkararak seçimlere hile karıştırıldığını iddia etmek abesle iştigaldir. Çünkü  bu hatayı yapan sandık kurulu üyeleri arasında CHP, HDP, SP, MHP ve  AK Parti üyeleri var. Bir hata varsa kurulun hatasıdır.” 

KOLTUĞU TERK ETSİN!

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ise, şunları söyledi: “CHP’nin yıllardır usulsüzlük iddiaları üzerinden yürüyen bir sistemi var. Milletin iradesine karşı bir cephe oluşturmaya çalışıyorlar. Başarısız oldukları her seçimde ortalığı karıştırmak istiyorlar. Kılıçdaroğlu bundan önce 7 seçim kaybetti. Dolayısıyla her seçimde bahaneler üretiyor. Bahane üretmeyi bırakıp Genel Başkanlık o koltuktan kalksın da genç ve aklı başında birisi gelsin.”

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23