• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’nin içindeki bir yapı beraberliği bozuyor

Yeniakit Publisher
2016-10-23 11:53:00 - 2016-10-23 14:18:46
CHP’nin içindeki bir yapı beraberliği bozuyor

Akit’e kapılarını açan AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, 15 Temmuz’daki hain kalkışma sonrasında oluşan Yenikapı ruhunu hatırlatarak, “CHP’nin içindeki bir yapı birlik ve beraberliği bozuyor. Erdoğan’ın liderliği Batı’nın uykularını kaçırıyor. FETÖ, mutasyona uğrayıp devam edecektir. Uyanık olmalıyız” dedi.

MEHMET ÖZMEN / ANKARA - AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, “Türkiye’de darbe yapmaya niyet eden FETÖ’ye bağlı insanların bu hareketi mutasyona tabi tutacaklarını bilmeliyiz. Bu FETÖ’cü yapı değişecektir. İnsanlar fikirlerini değiştireceklerdir, yöntemlerini değiştireceklerdir. Fakat bu darbe iddiası mutlaka devam edecektir. Bu nedenle, tüm kurumların ve hepimizin uyanık olmamız gerekiyor” dedi. AK Parti Ankara İl Başkanlığı’ndaki makamında görüştüğümüz Yamalı, Akit’in gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

KAZAN HALKI KAHRAMANLIĞI SONUNA KADAR HAK ETMİŞTİR

Alçak darbe girişiminin merkezi şüphesiz başkent Ankara’nın Kazan ilçesiydi. Yeni adıyla Kahramankazanlılara yönelik neler söylemek istersiniz, mesajınız var mı?

“Özellikle Kahramankazanlılar o hain gecede büyük bir kahramanlık göstermişlerdir. Kazan’dan sürekli haber almaya başladık. Teşkilatımızı oradaki akımı durdurmaları konusunda görevlendirdik. İlçe ve belediye teşkilatımız oraya gittiler. Bir süre sonra bize tekrar ‘burada durum çok sert’ diye geri döndüler. Biz onlara, ‘şartlar ne olursa olsun orada engelleme yapın’ dedik. Hiçbir endişe ve korku geçirmeden binlerce Kahramankazanlılar darbecilerin üssü konumundaki Akıncı Üssü’nü son derece meşgul ettiler, F 16’ların inip kalkmasını engellediler. Gece yarısına doğru oradaki askerlerin tamamı değiştirildi. O askerler değişene kadar durum iyiydi fakat değişim sonrasında yeni gelen askerler sivillerin üzerine ateş açtı, son derece vahşi bir tutum içindeydiler. Allah, o gece korkuyu Kazanlıların yüreğinden çekip almıştı. Hakikaten Kazan, ‘kahraman’ unvanını hakedecek bir kahramanlık yaptı. 15 Temmuz kalkışmasının sembollerinden biri haline geldi. Başta Belediye Başkanımız Sayın Lokman Ertünk olmak üzere bütün parti teşkilatımıza, bütün Kahramankazanlılara göstermiş oldukları kahramanlık sebebiyle teşekkür ediyorum.”

DARBECİLER DERSLERİNİ İYİ ÇALIŞMIŞ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

15 Temmuz’u siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Tabii şimdi önemli günler var Türk siyasi tarihinde; 28 Şubat, 12 Eylül, 12 Mart. Daha eskilerden 27 Mayıs, 31 Mart filan gibi. Bunlar Türk siyasetinde hem siyasetçilerin hem devlet kurumu ve yöneticilerinin toplumu yönlendirirken işlerini yaparken referans aldığı şeyler. Ondan sonra bir değişme çabaları hep olmuş bu tarihlerden sonra. Hem devlet ve darbeye uğrayanlar derslerini çalışmaya gayret etmişler. Fakat şöyle bir şey de var: Bunlar tekrar edildiğine göre demek ki bu darbe teşebbüsünde bulunanlar da derslerini iyi çalışmışlar. Ve sık sık bunlar yaşanmış. En son bunu 15 Temmuz’da da gördük. ‘Artık bir daha darbe bu memlekette olmaz’ derken, bir şey yaşandı. Şunu görmek gerekiyor bu Anadolu, Doğu ve Batı medeniyetlerinin tam böyle kafa kafaya çarpıştığı bir yer.”

KURUMLAR YETERİ KADAR ÇALIŞMIYOR

Türkiye, 15 Temmuz’dan nasıl bir ders çıkarmalı?

“Siyasetçiler, devleti yönetenler, kurumların başına getirilmiş insanlar bundan sonra daha ciddi olmalılar. Hem devletin hem milletin bu tür yapılarla mücadele edecek kurumları var. Fakat bu yeterince derslerini çalışmıyorlar, işi ciddiye almıyorlar. 15 Temmuz’dan sonra geriye şöyle bir baktığımızda ‘Ya işte bakın hazir     anda bunu söylemişlerdi, nisanda şöyle bir şey yapılmıştı, şubatta şöyle bir şey olmuştu’ diye herkes esasen bunu açık bir şekilde konuşulduğunu ve böyle bir yola girildiğini söylemiş, söylüyoruz da. Demek ki buradaki en önemli şey artık bu tür şeylerin olmaması için kurumların, kuruluşların, siyasetçilerin tabi daha ciddi olması gerektiği 15 Temmuz’la birlikte ortaya çıktı.”

FETÖ DEĞİŞEREK DEVAM EDECEKTİR

Kamuoyunda ‘darbe tehlikesi hâlâ geçmedi’ şeklinde bir söylem var. Gerçekten de tehlike devam ediyor mu?

 “Şimdi tehlike geçti mi derken belki bir FETÖ’nün bu örgüt adı altında yapabilecekleri şeyler neler olabilir? diye düşündüğümüzde bu tehlike geçmiş diye düşünebiliriz. Ancak bu hareketin veya Türkiye’de darbeyi yapmaya niyet eden FETÖ’ye bağlı insanların bu hareketi mutasyona tabi tutacaklarını bilmeliyiz. Yani bir sonraki nesle değişerek geçen gen anlamında.  Ve kısa zamanda karşımıza başka bir isim başka bir yapıyla ama aynı iddialarla mutlaka çıkacaktır. Bizi bekleyen tehlike budur. FETÖ isimli bu insanlarla bu liderle yapabilecekleri çok fazla bir şey artık yoktur. Dünyaya yayılmış örgütlü azınlıklar, FETÖ’yü kullanarak Türkiye’ye hakim olacaklarını zannettiler. Türkiye 15 yıldır milletin temsilcisi olan bir parti tarafından yönetiliyor. Örgütlü azınlıklar bunu geri almaya çalışıyor. Ama başarılı olmadılar. Problem şimdi bunun bir gösterici değişimi takip edilmesi sorunudur. Bu yapı değişecektir. İnsanlar fikirlerini değiştireceklerdir, yöntemlerini değiştireceklerdir. Fakat bu darbe iddiası devam edecektir. Bu nedenle, tüm kurumların ve hepimizin uyanık olmamız gerekiyor.”

BATI, ERDOĞAN’I ÇEKEMİYOR

15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı üzerinden Türkiye neden hedef alınmıştır?

“Son 15 yıldan beri Türkiye dünyada can sıkan bir ülke olmaya doğru geldi, Erdoğan, liderliğindeki Türkiye uyumlu bir çocuk olmaktan çıktı ve kendisine verilen yere razı olmadı. Cumhurbaşkanımızın son 15 yıldan beri söylediği sözlerden biri: ‘Dünya 5’ten büyüktür.’ İşte bu sözden o 5 büyük son derece rahatsız oldu. Türkiye’nin üstüne gelinmesinin önemli nedenlerinden biri budur. Bir de dünyada liderlik yapabilecek, önderlik yaptığı zaman bunun kendisine yakıştığı çok fazla ülke yok. İslam dünyası ve bölgenin liderlik yapma kapasitesi olan ülkelerin en başında Türkiye vardır. Erdoğan’ın liderliğinden, Türkiye’nin güçlü olmasından son derece rahatsızlık duyuyorlar.”

CHP’NİN ÇÜRÜK YUMURTASI

İşgal girişiminin ardından Türkiye’de ‘Yenikapı ruhu’ denilen bir ortam oluştu fakat CHP’nin bu ortamı germe girişimleri oluyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Türkiye, önemli günler yaşadı ve yaşıyor. ‘Yenikapı ruhu’ denilen birlik ve beraberliğe bugün daha fazla ihtiyacımız var. Biz birlik ve beraberliğimizi sağlayamazsak yine darbe girişimleriyle karşı karşıya kalırız. Çünkü bu tür yapılara, ancak bütün siyasi partiler ve devletin bütün kurumları birlik beraberlik içinde çalışırlarsa karşı gelinebilir. Eğer siyaset içinde destek bulabilirse bu yapılar, darbe teşebbüslerinin tekrarlanması kaçınılmaz olur. Fakat maalesef CHP’nin artık genlerinde mi vardır, siyasi anlayışında mı vardır maalesef bunlar çok uzun süre sürdürülemiyor Türkiye’de. Elimizden gelen gayreti yapıyoruz. 15 Temmuz’dan sonraki nöbetleri CHP ve MHP’nin il başkanlarıyla beraber sonlandırdık. Ama bunu CHP’nin içindeki dengesiz bir yapı bu ruhun devam etmesine şu anda engel oluyor.”

CHP’li Selin Sayek Böke’nin Bahçeli’ye yönelik hakaretvari ifadelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

“CHP’den gelen bu tür söylemleri normal olarak görüyorum. Çünkü CHP sürekli gerginlikten medet uman bir dili siyasi tercih olarak görüyor. Maalesef kamplaşmayı, gruplaşmayı ve gerilimi artıran bir siyaset takip ediyor. Sürekli gerginliklerden besleniyor.”

BAHÇELİ, ÇİZGİSİNİ BOZMADI

Devlet Bahçeli’nin yeni anayasa ve başkanlık söylemlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Devlet Bahçeli her zaman böyle kritik anlarda her zaman milletin ve devletin yanında yer aldı şu ana kadar. Ve hiçbir zaman bu çizgisini bozmadı, sözünden dönmedi. Esasında başkanlık konusu MHP’nin tarihsel olarak savunduğu bir konuydu. Belki bazı sebeplerden dolayı bir süredir başkanlık konusunda farklı bir tavır içindeydi. 15 Temmuz sürecinden sonra tekrar bir durum değerlendirmesi yaptığını düşünüyorum. Ve kendi kodlarına daha yaklaştığını düşünüyorum. O yüzden bu beklediğimiz bir şeydir.”

OLASI ERKEN SEÇİME HAZIRIZ

Sayın Başkanım, olası bir erken seçime AK Parti teşkilatları hazır mı?

“AK Parti teşkilatlarımız iki gün içinde seçim olacak şekilde her zaman çalışmalarını sürdürmektedir. Olası bir erken seçim olması halinde AK Parti tüm teşkilatlarıyla hazırdır. 1 Kasım seçimlerinden sonra sandık başı eğitim çalışmalarımızı durdurmadık ve her ay sürekli aralıksız sandık başkanları eğitimlerimiz, toplantılarımız devam ediyor. Bir başkanlık referandumu olabilir, erken bir seçim olabilir biz her an hazırız.”

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23