• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP ve CNN kol kola girip Erdoğan'a saldırdı

Yeniakit Publisher
2014-11-26 12:08:00 - 2014-11-26 17:11:25

ABD, Ferguson olayları sonrası siyahi ayaklanma ile çalkalanırken, CNN dikkatleri başka yere çekmek için yine farklı bir yönteme başvurdu. CNN'in sunucusu Christiane Amanpour CHP milletvekilini konuk etti, yine Cumhurbaşkanı'nı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

ABD 18 yaşındaki siyahi genci öldüren amerikan polisin ceza almaması sonrası ayağa kalktı. Siyahi vatandaşların "adalet" talebiyle sokaklara döküldüğü, neredeyse tüm eyaletlerde çatışmaların yaşandı ABD'de medya yine sessiz.

CNN'in sunucusu Christiane Amanpour, Amerika'da başlayan gösterileri görmezden gelerek, böyle durumlarda her zaman yaptığı gibi gündemini Türkiye'ye kaydırdı.

Amanpur, ayaklanmayı işlemek yerine Türkiye'den CHP milletvekilini konuk aldı, Türkiye'deki kadın hakları ihlallerini konuştu.

Christiane Amanpour, Türkiye'deki kadın-erkek eşitliği konusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini, Ankara'dan CHP'li vekil Binnaz Toprak'a bağlanarak sordu.

Amanpour, kadına yönelik şiddetin konuşulduğu TBMM Genel Kurulu'ndan çıkan Toprak'a "kurulda Erdoğan'ın bu sözleri konuşuldu mu?" diye sorarken, CHP'li vekil ise "hükümet partisi konuşmacılarının Erdoğan'la aynı şekilde düşündüklerini belirtti ve kadınla erkeğin eşit olmadığını söyledi. Erdoğan'ın bu açıklaması ne yazık ki TBMM'de kadına yönelik şiddetin konuşulmasından bir gün önce yapıldı" dedi.

Türkiye'nin Dünya Ekonomik Forumu'nun 2014 küresel cinsiyet eşitsizliği raporunda son sıralarda yer aldığını hatırlatan Amanpour, "Erdoğan iktidara ilk geldiğinde kadın şiddet konusunda reformlar ve yasalar yapmıştı. Sizce neden şimdi bunları söylüyor ve fikrini değiştirdi?" diye sordu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23