• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'li Oğuz Oyan Erdoğan için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Yeniakit Publisher
2015-05-27 15:06:00 -
CHP'li Oğuz Oyan Erdoğan için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

CHP vekil Oğuz Oyan, Erdoğan'ın tarafsızlık ilkesine uymadığı iddiasıyla YSK'ya yaptığı müracaatın reddedilmesi sonrası şimdi de Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "tarafsızlık" ilkesine uymadığı gerekçesiyle Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) yaptıkları müracaatın reddedilmesi nedeniyle, Anayasa Mahkemesine (AYM) bireysel başvuruda bulundu.

"ANAYASAYA AYKIRI"

Oyan, başvuru dilekçesini verdikten sonra, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, seçimleri etkileyecek şekilde, toplu açılış törenlerinde meydan meydan dolaşmasının, anayasaya aykırı olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanlığının, 'tarafsızlığı anayasada tanımlanmış tek organ' olduğunu belirten Oyan, bu kapsamda, YSK'ya yaptıkları başvurunun, iki üyenin lehte oy kullanmasına karşın reddedildiğini hatırlattı. Bunun, eşit ve adil bir seçim yapılmasına yönelik bir hak ihlali olduğunu ileri süren Oyan, 'YSK'nın kararları kesin olduğu için Anayasa Mahkemesine başvurdum. Buradan da bir sonuç alamazsak, bu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gidecek' dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23