• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'li hain Eren Erdem hakkında fezleke

Yeniakit Publisher
2016-05-04 08:26:00 - 2016-05-04 08:32:39
CHP'li hain Eren Erdem hakkında fezleke

Rus uçağının düşürüldüğü dönemde ihanet dolu açıklamalarıyla milletin büyük tepkisini çeken CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında, 'Karşı gazetesi' operasyonu çerçevesinde fezleke düzenlendi.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında, 'Karşı gazetesi' operasyonu çerçevesinde fezleke hazırlanıp TBMM'ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar'ın Özel Soruşturma Bürosu'na gönderdiği dosya üzerinden hazırlanan fezlekede, Erdem'in dokunulmazlığının, "Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs", "terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etmek" ve "gizli kalması gereken bilgileri ifşa ve yayımlama" suçları kapsamında kaldırılması istendi.

GAZETEYİ ELE GEÇİRDİ...

Fezlekede Karşı gazetesinin sahibi Turan Ababey ile Eren Erdem'in 2013'te tanıştıkları, Eren Erdem'in Turan Ababey'i muhalif bir gazete çıkarmaya ikna ettiği ve 9 Şubat 2014 tarihinde gazetenin Karşı ismiyle yayın hayatına başladığı anlatıldı. Eren Erdem'in gazetenin Genel Yayın Yönetmeni olduğu, muhabir Emre Erciş'in İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir kısım polis memurları ve eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'dan temin ettiği gizli belge ve bilgileri Eren Erdem'e ilettiği, gazete yönetiminin bir süre sonra neredeyse tamamen Eren Erdem'in eline geçtiği kaydedildi.

25 ARALIK İŞBİRLİĞİ...

Karşı gazetesine, TUSKON'un danışman firmasında çalışan Yusuf isimli kişiden de belge geldiği, bu belgelerin Emre Erciş aracılığıyla Erdem'e ulaştırıldığı, hükümet aleyhine getirilen bazı haberlere ilişkin muhabirlere ödül verildiği, 'Kan Lobisi' başlığı ile devlet büyüklerinin arasında gerçekleşen görüşmenin haber yapıldığı ifade edildi. Gülen grubuna yakın CİHAN Haber Ajansı yetkililerinin de Erdem ile gizli görüşmeler yaptığı kaydedilen fezlekede, Karşı gazetesi eski çalışanlarının Erdem aleyhine ifadelere yer verildi. Fezlekede Eren Erdem'in 25 Aralık kumpası şüphelileri ile işbirliği yaptığı da ifade edildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23