• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'li belediyeden FETÖ’nün gazetesine 1 milyon TL destek

Yeniakit Publisher
2017-10-02 15:13:00 -
CHP'li belediyeden FETÖ’nün gazetesine 1 milyon TL destek

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun FETÖ'nün yayın organı Zaman gazetesine belediye bütçesinden 1 milyon TL kaynak aktardığı ortaya çıktı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yayın organı Zaman gazetesine belediye bütçesinden 1 milyon TL kaynak aktardığı ortaya çıktı. Çerçioğlu’nun başkanlığını yaptığı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Fetullahçı, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından FETÖ/PDY yayın organı Zaman gazetesine 17-25 Aralık 2013 tarihinden sonraki değişik zamanlarda 20 kez para aktarıldığı belirlendi. Aydın 24 Haber’de yer alan habere göre; Zaman gazetesine aktarılan paranın miktarı 1 milyon lira.

Aydınlı bürokrat Haldun Haşmet Aysan, Başkan Özlem Çerçioğlu’ndan Zaman gazetesine aktardığı paraları açıklamasını istedi. Aysan; “Başında bulunduğun kurumda "Zaman" gazetesi abonesi olanlar ve Bankasya'ya yurt parası yatırılanlar görevden el çektirildi. Peki, senin yaptığın nedir? HSK tarafından FETO/PDY Silahlı Terör Örgütünün Yayın organı olarak kabul edilen Zaman gazetesine 17-25 Aralık 2013 tarihinden sonra ve 30 Mart 2014 tarihinde yapılan belediye seçimlerinden önce Aydın halkının parası olan Aydın Belediyesinin kaynaklarından kaç TL para ödedin?” dedi. Aysan, ayrıca Zaman gazetesine ödenen paraların tarihlerini açıkladı. Aysan'ın açıklamalarına göre Zaman gazetesine 2013 yılında 3 kez, 2014 yılında ise 18 kez para aktarıldı.

17-25 Aralık darbe teşebbüsünde Zaman gazetesi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredilen daha sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, 2013 yılı Nisan ortalarından itibaren FETÖ/PDY'nin medyada görevli üyelerinin bilinçli ve sistemli şekilde 17-25 Aralık 2013'te sözde "yolsuzluk" adı altında gündeme getirilecek iddiaların bir kısmını sosyal medyada şifreli ve imalı bir biçimde işlemeye başladığı, Mehmet Baransu, Emre Uslu, "Şefkat Tepe" adlı dizi, Abdülhamit Bilici, Bülent Korucu, Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali Aslan'dan verilen örneklerle anlatılıyor.

Zaman gazetesinde köşe ve haber yazarlarının da 17-25 Aralık sürecinde olaya müdahil olarak algı mühendisliğine katkıda bulunduğu da iddianamede yer alıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Zaman gazetesine 2016 yılında kayyum atandı

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsacılığının talebi üzerine, 2016 yılında Zaman gazetesine kayyum atanmasına karar vermişti.

1986'dan beri faaliyet gösteren Zaman gazetesi Feza Yayıncılık A.Ş. altında faaliyet gösteriyordu. Kayyum atama kararı ile Meydan Gazetesi, Today's Zaman, Cihan Haber Ajansı, Aksiyon Dergisi, Zaman Kitap, Cihan Medya Dağıtım, Irmak TV, Radyo Cihan, Zaman Amerika, Zaman Azerbaycan, Zaman, Avusturya, Zaman Avrupa, Zaman Bulgaristan, Zaman Kazakistan, Zaman Romanya, Zaman Türkmenistan'ın yönetimi de kayyuma devredilmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23