• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete destek

Yeniakit Publisher
2015-03-06 14:23:00 -
CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan gence her zamanki gibi yine CHP'den destek geldi.

Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan liseli gencin yargılanmasına başlandı. Gence CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, milletvekilleri ve partililer destek verdi.

Konya 3. Çocuk Mahkemesi’nde gizlilik kararı bulunan davanın ilk duruşmasına sanık 16 yaşındaki M.E.A, ailesi ve avukatlarıyla katıldı. Yaklaşık yarım saat süren duruşmanın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve M.E.A. Adliye önünde açıklama yaptı. Adliye önünde konuşan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, “M.E.A’nın söylemini dile getirecek milyonlarca genç var. Milyonlarca M.E.A. var. M.E.A’ların Cumhurbaşkanı’nın şahsıyla, aile bireyleriyle hiçbir ihtilafı yok. Cumhurbaşkanı’nın şahsını, aile bireylerini hedef alması söz konusu değildir” dedi.

SORGULAYAN GENÇLİK ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise “M.E.A. biat eden değil, sorgulayan gençliğin Türkiye’de hatta dünyada simgelerinden birisi olmuştur. 16 yaşında düşüncelerini, eleştirilerini ve daha ağır eleştirilerini ifade ettiği için tutuklanan bir gençdünyada örneği yoktur. Ama Türkiye’de, Konya Adliyesi’nde olmuştur. Onun üzerine de hukuka aykırı bir iddianamede dava açılmıştır. Bugün de yargılanmasına başlandı, daha doğrusu başlanamadı. Reddi hakim isteminde bulundu avukat arkadaşlarımız ve dosya Ağır Ceza Mahkemesi’ne gitti. Biz biat eden değil sorgulayan bir gençlik oluşturacağız ve bu gençlerin öncüsü de Mehmet Emin’ler olacak. Bu gençlik Türkiye’de demokrasiyi, özgürlüğü, adaleti inşa edecek. Ben hepsini bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

REDDİ HAKİM TALEBİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Reddi hakim isteminin gerekçesi ile ilgili sorulan soruya cevap veren Tanrıkulu, “Ceza Muhakemesi Kanunu 27. maddesi gerekçe gösterilerek bir reddi hakim talebinde bulunuldu. Ağır Ceza Mahkemesi de bunu inceleyecek. Ondan sonra da duruşma eğer aynı hakim devam edecekse 3 Nisan’da yine bu adliyede yapılacak. Eğer başka bir hakim devam edecekse yeni bir duruşma günü verilecek” şeklinde konuştu.

M.E.A. da, davadan beraat etmek istediğini dile getirerek, “Buraya gelip destek olan milletvekillerimize, büyüklerimize teşekkür ederim. Ben dava ile ilgili bir şey söyleyemem. Gerekli açıklamayı avukatlar yapacaktır. Biz herkesin fikrini özgürce beyan edebileceği bir ülke için buradayız. Arkadaşlarımız da destek için buradalar. Ben de beraat istiyorum bu davadan. Çünkü ben ülkeme eşitlik, adalet için daha hizmet edeceğim. Daha önümde yıllar var. Bu hizmeti edebilmek için bu davadan beraat etmem lazım. Bu davadan da beraat etmeyi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Açıklamalar esnasında Adliye önünde toplanan partinin gençlik kolları üyeleri, “Mehmet Emin yoldaş yalnız değildir” şeklinde slogan attı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23