• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'de Sarıgül krizi

Yeniakit Publisher
2014-12-26 13:16:00 -
CHP'de Sarıgül krizi

Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül'ün Şişli'deki krizi bahane ederek partiyi bölebileceğini ifade eden MYK üyeleri, ikisinin de ihraç edilmesi gerektiğini söyledi.

CHP'de Şişli belediyesinde yaşanan kriz, Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül ve kendisine yakın isimlerin belediyedeki görevlerinden istifaları nedeniyle şimdilik genel merkezin ve desteklediği belediye başkanı Hayri İnönü'nün lehine aşılmış görünse de "Sarıgül'ün CHP'den ayrılacağı" iddiaları kulisleri yeniden hareketlendirdi. Kulislerde, Sarıgül'ün CHP'ye geçmesine rağmen kapısına kilit vurmadığı Türkiye Değişim Hareketi'ne (TDH) geri dönebileceği dillendirilmeye başlandı. TDH'nın, Yaşar Nuri Öztürk'ün partisi HYP ile 10 Ocak'ta yapılacak kongre ile birleşeceği kaydedilirken Sarıgül'ün 2015 seçimlerine TDH ve HYP'nin birleşmesiyle kurulacak Türkiye Değişim Partisi'yle katılacağı dile getiriliyor. Sarıgül'ün DYP ve ANAP'ın da aralarında olduğu bazı merkez sağ partilerle temasta olduğu da kaydediliyor.

KILIÇDAROĞLU SESSİZ

Sarıgül'le ilgili iddialar öncesi gün yapılan CHP MYK'da da gündeme geldiği öğrenildi. Toplantıda bazı MYK üyelerinin Sarıgül'ün Şişli krizi sürecinde CHP'ye zarar verdiği, sonrasında da kulislerde dillendirilen 'istifası'nı 'siyasi koz' olarak kullandığı değerlendirmeleri yapıldığı kaydedildi. Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Murat Özçelik'in de bulunduğu bazı MYK üyelerinin Mustafa Sarıgül ve oğlunun ihraç edilmesi gerektiği görüşünü dile getirdiği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmeleri dinlediği ve yorum yapmadığı öğrenildi. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23