• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP milletvekilleri ünlü Türk hacker grubu Ayyıldız Tim'in kuşatması altında

Yeniakit Publisher
2016-04-29 12:24:00 -
CHP milletvekilleri ünlü Türk hacker grubu Ayyıldız Tim'in kuşatması altında

Ünlü Türk hacker grubu Ayyıldız Tim, CHP milletvekillerinin hesaplarını tek tek ele geçirmeye başladı.

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ve Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan'ın Twitter hesabını ele geçiren grup, bu kez de Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un hesabından tweet attı. CHP'li milletvekilleri, güvenlik şifrelerini kuvvetlendirmeleri yönünde uyarıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir süre önce bazı HDP'li milletvekillerinin sosyal medya hesabını ele geçiren "korsanlar", bu kez de CHP'li milletvekillerini hedef aldı.

Son bir ay içerisinde ilk olarak Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer'in resmi Twitter hesabını ele geçiren ve kendilerini "Ayyıldız Tim" olarak adlandıran grup, ardından Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan'ın hesabına girerek, CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine tweet attı.

Grup dün de CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un Twitter hesabını ele geçirerek, yine CHP ve HDP karşıtı tweetleri paylaştı.

ÖRGÜTE UYARI MESAJI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CHP'nin bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, AA muhabirine, yaptığı açıklamada, son günlerde bu tür saldırıların arttığını bildirdi.

Başta milletvekilleri ve örgüt yöneticilerine, "sahte" hesaplardan Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ. (PTT) gibi kurumsal yapıların adı kullanılarak mailler gönderildiğini belirten Aksünger, kullanıcının bu mailin üzerine tıklamasıyla hesabın ele geçirildiğini ifade etti.

Bu tür organizasyonların artması nedeniyle başta milletvekilleri olmak üzere, örgüte eğitimler vermeye başladıklarını aktaran Aksünger, bu tür hesaplarla da mücadele sürdürdüklerini kaydetti.

Aksünger, ayrıca milletvekillerinin hesaplarını "onaylı hesaplara" dönüştürme çalışması yürüttüklerini de vurguladı.

12 SAHTE SİTE KAPATTIRILDI

Yaptıkları takipler sonucu son bir haftada 12 sahte siteyi kaynağından kapattırdıklarını açıklayan Erdal Aksünger, bunun sadece CHP'nin sorunu olmadığını, bu tür hesapların genellikle yurt dışından yönetildiğini, antipropaganda ve bezdirme amacıyla kullanıldığını belirtti.

Aksünger, buna karşı başta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı olmak üzere, ilgili kurumların topyekun mücadele etmesi gerektiğini anlattı.

Önlem alınmaması durumunda hem devlet kurumlarının hem de vatandaşların 5 yıl içerisinde ciddi problemlerle karşılaşabileceği uyarısında bulunan Aksünger, "Türkiye'nin bu konuda yeni bir master plana ihtiyacı var. Bu yapılmadığı sürece siyasilerin yanı sıra vatandaşların da başına çok şey gelme ihtimali görülüyor. Biz kendi kurumsal kimliğimizde bunu hallederiz ancak vatandaşın korunması noktasında bir plan yapılması mutlaka gerekir." diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23