• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP İsrail’in yanında

Yeniakit Publisher
2014-08-02 08:09:00 - 2014-08-01 22:38:08
CHP İsrail’in yanında

Kahramanmaraş ve Manisa’da coşkulu kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan CHP’ye yüklendi. Erdoğan,”CHP tarihi boyunca dış politikada ne yaptıysa bugün de aynısını yapıyor. CHP, Hitler’e sahip çıkmıştır, Mussollini’ye sahip çıkmıştır, Hitler’e övgüler düzmüştü, hatta Hitler’in safında yer almıştı. Bugün de Hitler’in izinden giden İsrail’e sahip çıkıyor, CHP kurulduğu andan itibaren İsrail’in yanında yer aldı, bugün de yanında durmaya devam ediyor” dedi.

HABER MERKEZİ - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin Hitler’e sahip çıktığını ifade ederek, “Bugün de Hitler’in izinden giden İsrail’e sahip çıkıyor” dedi. Kahramanmaraş ve Manisa’da halka hitap eden Erdoğan, paralel yapılanma ve ihanet çetesi ile ortaklık yapan CHP’ye yüklendi.

Müftülük Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kahramanmaraş’ın her zaman AK Parti’ye ve davasına sahip çıktığını belirterek, “Rabbim Kahramanmaraş’ı korusun. Rabbim, Kahramanmaraşlı kardeşlerimi esirgesin” dedi.

17 Mart’ta Kahramanmaraş’ta akşam saatleri olmasına rağmen “muhteşem bir miting gerçekleştirdiklerini ve tarih yazdıklarını” ifade eden Erdoğan, “30 Mart’ta sandığa gittiniz. Tarihi bir kez daha sandıkta yazdınız. 30 Mart’ta yüzde 59 ile ‘AK Parti’ dediniz. Büyük Türkiye’ye sahip çıktınız, güçlü Türkiye’ye sahip çıktınız. Pensilvanya ihanet çetesine gereken cevabı verdiniz. Pensilvanya’nın oyuncağı partilere gereken cevabı verdiniz” diye konuştu.

İSRAİL ZULMÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Miting alanındakilere “Sevgili Edeler” diye seslenen Erdoğan, Ramazan ayının hüzünlü geçtiğini ve Ramazan Bayramı’nın da kederli ihya edildiğini söyledi. Irak’ta her gün yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini, Mısır ve Libya’da insanların zor günler geçirdiğini, Suriye’de kan akmaya devam ettiğini, Somali ve Mynmar’da yoksulluk ve nefretin insanları tehdit ettiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: “Bütün bunların üzerine İsrail, Ramazan ayının ortasında Gazze’ye bir saldırı başlattı. Ramazan demedi, Kadir gecesi demedi hatta Ramazan Bayramı demedi, çocukları öldürmeye devam etti. Şu ana kadar şehit olanların sayısı bin 400’ü aştı. Bunların 300’e yakını çocuk, 100’den fazlası kadın. Rabbim, İslam coğrafyasında zulüm gören, baskı, işkence gören, ayrımcılık gören her bir kardeşimize sabır versin, tahammül versin. Rabbim, İslam dünyasının üzerindeki bu ölü toprağını, bu tevkifsizliği, bu ilgisizliği inşallah kaldırsın.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

PARALEL’İN TEZGÂHI

Şu anda çok yoğun bombardıman altında dahi Türkiye’nin Türk Kızılayı, TİKA, AFAD, Anadolu Ajansı, TRT ve gönüllü kuruluşlarının Gazze’de olduğunu aktaran Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’de Arap, Kürt ve Türkmenlerin yanında her türlü imkân ile olduğunu bildirdi. Türkiye’nin, bir dost ve kardeş eli olarak her imkân ile Irak’ta başta Türkmenler olmak üzere her herkesimin yanında olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu: “Adana’da milli istihbarat teşkilatımıza ait TIR’lara hukuksuzca baskın yaptılar. Nereye gidiyordu o TIR’lar? Suriye’de Türkmen kardeşlerimize yardıma gidiyordu. Bu Pensilvanya çetesi, yargı, emniyet, TSK içindeki uzantıları yoluyla bu TIR’lara baskın düzenlediler. Şimdi de CHP, MHP, utanmadan, sıkılmadan çıkıyor, bizi Türkmenlere yardım etmemekle itham ediyor. Pensilvanya’ya sahip çıkan bu CHP, bu MHP... Adana’da TIR’ların durdurulmasına sessiz kalan, işte bu CHP, bu MHP. Hem yardımın engellenmesine göz yumacaksın, hatta destek vereceksin, hem de ‘Türkiye Türkmenlere bir şey yapmıyor’ diyeceksin. Bunlar, ikiyüzlü, ikiyüzlü. Bunlar, hiçbir şey yapmazlar, bir şey yapılmasına da razı olmazlar.”

“AZERİ KARDEŞLERİMİZİ STALİN’E BU CHP TESLİM ETMİŞ”

CHP’nin tarihi boyunca dış politikada ne yaptıysa bugün de aynısını yaptığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: “CHP, Hitler’e sahip çıkmıştı, Mussolini’ye sahip çıkmıştı, Hitler’e övgüler düzmüştü. Hatta Hitler’in safında yer almıştı. Bugün de Hitler’in izinden giden İsrail’e sahip çıkıyor. CHP, kurulduğu andan itibaren İsrail’in yanında yer aldı, bugün de yanında durmaya devam ediyor. Ah kardeşlerim ah, bu CHP var ya bize sığınan Azeri kardeşlerimizi Stalin’in askerlerine işte bu CHP teslim etmiş, Boraltan Köprüsü’nün karşısında alçakça şehit edilmelerini işte bu CHP izlemiştir. O Azeri kardeşlerimiz, ne demişti biliyor musunuz? Şehit edilmeden önce, ‘Bizi Stalin’in askerleri değil, siz bizi öldürseydiniz de bizi onlara teslim etmeseydiniz’ diyorlardı.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23