• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail'i ilk tanıyan CHP

Yeniakit Publisher
2017-12-17 09:24:00 - 2017-12-17 09:29:10
İsrail'i ilk tanıyan CHP

ABD Başkanı Trump’ın Müslümanların yurdu Kudüs’ü İsrail’in başkenti sayma çılgınlığı, bir skandalı da ortaya çıkardı.

ABD Başkanı Trump’ın Müslümanların yurdu Kudüs’ü İsrail’in başkenti sayma çılgınlığı, bir skandalı da ortaya çıkardı. Yıllardır Müslümanlara sistematik işkenceler uygulayan, binlerce Filistinli sivili katleden Siyonist İsrail’i ilk tanıyan anlaşmanın 1948’deki tek parti CHP döneminde imzalandığı belirlendi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın bütün dünyayı ayağa kaldıran Müslümanların yurdu Kudüs’ü İsrail’in başkenti sayma çılgınlığı, bir skandalı da ortaya çıkardı. Yıllardır Müslümanlara sistematik işkenceler uygulayan, binlerce Filistinli sivili katleden, on binlercesini de yaralayan Siyonist İsrail’i ilk tanıyan anlaşmanın CHP’nin tek parti iktidarı döneminde imzalandığı belirlendi. İşgalci İsrail’i ilk tanıyan CHP’li İsmet İnönü’nün 1948 yılındaki kararı ile Filistin’e destek için gidenlerin engellendiği, Filistin’deki işgalci Yahudi nüfusunun CHP eli ile artırıldığı bildirildi. Siyonistlerin uyguladığı işgal hareketinin kaynağının tek parti dönemine dayandığını dile getiren tarihçiler, İsrail’in kurulmasına başından beri destek veren CHP’nin İsrail hamiliğine soyunduğunu söylediler.

CHP ELİYLE YAHUDİ NÜFUSU ARTIRILDI

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, gazetemize yaptığı değerlendirmede, CHP yönetiminin Filistin’in safından İşgalci İsrail’in safına geçişini anlattı. Sofuoğlu, şunları dile getirdi: “Filistin’e destek için gidenleri engellerken, iki ay sonra İsrail’le birlikte Türkiye’deki 10 binlerce Yahudi’yi Filistin’e taşıyarak onların nüfusunun (1920-1922 arası 25.000 gelmişti) 50.000’e çıkmasını sağladı. Böylece çok değil, 31 sene önce kendi toprağı olan Filistin’deki işgalci Yahudi nüfusunu kendi elleriyle arttırdı. Çanakkale’de biz işgal altındayken Anadolu’nun ve Osmanlı sahasının her yerinden hatta Ortadoğu’dan birçok insan, gönüllü olarak savaşa katılmıştı. Onların başına bela geldiğinde biz Filistin’e gitmek için mücadele verdiğimizde CHP mani oldu. Yahudi nüfusunun artırılması için CHP İsrail ile birlikte bölgeye Yahudi taşıdı.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İSLAM ÂLEMİ ABD’YE GERİ ADIM ATTIRDI

İslam işbirliği Teşkilatı’nın İstanbul’da toplanmasına da değinen Sofuoğlu, şunları kaydetti: “Türkiye’nin İİT’yi toplayıp 48 ülke ile birlikte Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanıması bütün planları alt üst etti. ABD, bu karar karşısında hiçbir şey yapamadı. Hatta ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, İsrail’e yapacağı seyahati ertelemek zorunda kaldı. Bu zamana kadar sürekli geri adım atan İslam Âlemi, Türkiye’nin inisiyatifiyle ABD’ye geri adım attırdı. Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan kararından iki gün sonra BMGK bu kararı tanımadı. Bu adım da aslında Batı karşısında geri adım atmanın hiçbir fayda getirmediğini, haklı olunan yerde geri adım atanın değil atmayanın kazandığını gösteren açık bir örnektir.

İSRAİL’İ TÜRKİYE DEĞİL CHP TANIDI

Tarihçi-yazar Süleyman Kocabaş ise, İsrail’in ilk kez CHP’nin yaptığı anlaşma ile tanınması bölgedeki Yahudi nüfusunun artışına sebebiyet verdiğini söyledi. Siyonist İsrail’in hamisinin CHP olduğunu belirten Kocabaş, şöyle devam etti: “İsrail’i ilk tanıyan CHP’dir. İslam ülkelerinin merkezine hançer saplanması tek partili dönemde kabul görmüştür. 1944’te azınlıkları kapsayan Varlık Dergisini İsmet İnönü çıkarmıştır. Türkiye’deki 50 bin Yahudi gemilere bindirilerek Filistin’e gitti. Filistin’deki Yahudi nüfusunu artırmak için büyük mücadele veren İnönü, İsrail’in de kurulmasına destek vermiştir. İsrail’i Türkiye değil CHP tanımıştır. Tüm bunların doğrultusunda CHP’nin İsrail hamiliğine soyunduğu da açıkça ortaya konmuştur.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23