• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP ile cemaati yakınlaştıran isim deşifre oldu!

Yeniakit Publisher
2015-02-28 11:11:00 - 2015-02-28 11:28:21
CHP ile cemaati yakınlaştıran isim deşifre oldu!

Üzeyir Garih'in ortağı bir iş adamı

Takvim gazetesi köşe yazarlarından Bekir Hazar gündeme bomba gibi düşecek bir iddiada bulundu. Hazar'a göre paralel yapı ile CHP'nin arasındaki bağlantıyı kuran kişi, cinayete kurban giden Yahudi iş adamı Üzeyir Garih'in iş ortağıİshak Alaton'dan başkası değil. İshak Alaton, bu koordineyi son günlerin en çok konuşulan ismi Umut Oran üzerinden yapmış:

İŞTE O YAZI:

GÜLEN'İ CHP TÜRKİYE'YE GETİRSE NE OLUR?

"Ne olacak bu CHP'nin hali? O kadar sıkıcı bir soru ki... Bu soruya hala cevap bulamadık... O yüzden CHP'den bir şey olmuyor. Baykal gitti, Kemal Kılıçdaroğlugeldi. Ne değişti? Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı seçilince, onlara bir FİKİR verdim, tarihi bir imkandı aslında. Dedim ki; Fethullah Gülen on yıldan fazladır Türkiye'den uzakta, ABD'de yaşıyor. Büyük hasret çekiyor, büyük acı çekiyor. Fakat bu manasız durum bitmeli. Gülen Türkiye'ye dönmeli. İşte size büyük bir fırsat... Gülen'i Türkiye'ye yeni CHP davet etse... Böylece hem Gülen Türkiye'ye gelir, hem de bu gelişme CHP ile Türkiye'deki önemli bir kesimin ve dolayısıyla dindar dünyanın barışması anlamına gelir. Bu barış hem CHP'ye kazandırır, hem de Türkiye normalleşir. Bunları yaklaşık 10 CHP'linin HAZIR BULUNDUĞU BİR YEMEKTE ifade ettim. CHP iktidar olmasa bile güçlenmeli. Bu hedefe ulaşmak için de öncelikle kendini aşmalı ve inandırıcı olmalı."

Bu satırların sahibi İshak Alaton. Hala üzerindeki sır perdesi kalkmayan Yahudi iş adamı Üzeyir Garih cinayetini hepiniz biliyorsunuz. İşte İshak Bey'i Üzeyir Garih'in ortağı olarak biliyoruz. 2012 yılında bir kitap yazdı. Adı; "Lüzumsuz adam" O kitabı önüme a haber'deki Deşifre programından sevgili Burhan Aytekin koydu. "Sayfa 360'ı aç" dedi.

Açığımda yukarıdaki satırlar çıktı karşıma.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CUMHURİYET GAZETESİ İLE PARALEL YAPI YAKINLAŞMASI

Paralel Yapı ile CHP'nin yan yana gelme, omuz omuza verme projesi kimin diye düşünüyordum yıllardır. Hatta Ergenekon davasından içeri atılan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay geliyordu hep aklıma. Hala başyazar olduğu Cumhuriyet Gazetesi'nde Can Dündar Genel yayın Yönetmeniydi artık. Ve dün bir fotoğraf vardı Takvim Gazetesi'nde. "PARALEL'den canlı yayın" diye verilmişti haber. Spotlarında "Paralel Cumhuriyet'in başına atanan Can Dündar ifade vermeye giderken yalnız kalmadı. Hemen arkasında Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı üyesi vardı" diyordu. Fethullah Gülen'i deli gibi seven vakfın üyesi, hapislerde yatırılan Mustafa Balbay'ın gazetesi Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmenine adliyede destek veriyordu.

FİKRİN BABASI İSHAK ALATON

Asla bir araya gelmeyecek insanları yan yana getiren AKIL kimdi? Bu soruya aradığım cevabı İshak Alaton'un "Lüzumsuz adam" kitabında buldum. "Fikir benim" diyordu İshak Alaton.

KİLİT ADAM: UMUT ORAN

360. sayfada şöyle devam ediyordu; "Bu fikrimi pek çok CHP'li ile paylaştım, özellikle UMUT ORAN'a söyledim. Umut Bey'e, bunu al başkana götür, onun vereceği mesaj size büyük prestij kazandıracak dedim. Allah muhafaza Gülen bulunduğu yerde vefat ederse bunun günahı hepimizin. Böyle bir günahı kim taşımaya hazır olabilir."

Evet CHP'yi Paralel Yapı ile omuz omuza duruma getiren AKIL BABASI meğer İshak Alaton'muş. Yıllar önce Umut Oran aracılığı ile atmış parti içine tohumları. Ve o tohumlar yeşermiş, Kemal Bey ile ÇINAR olmuş. Umut Oran ile bir Paralel yapı üyesi arasındaki tweetler manşetlere taşınmıştı geçtiğimiz günlerde. İçinde Sümeyye Erdoğan'a suikast olayı da vardı. Umut Oran niye böyle muhabbetlere girsin diye düşündüm okuduğumda. Bence girmez.

Ama anlaşılan o ki bir UMUT, Paralel Yapı ile CHP kaynaşması ve tek vücutta buluşulması için epey ter dökmüş.

Benim anlayamadığım böyle bir projeyi neden sır cinayete kurban giden Üzeyir Garih'in ortağı bir iş adamı planlar. Niçin böyle bir proje geliştirir? Ve neden 10 CHP'liyi yemekte buluşturup, onlara FETHULLAH GÜLEN'e sahip çıkma konferansı verir? Adam sonuçta bir iş adamı. İşi gücü yok mu? Ya da işi gücü bu mu?

"İPLER KILIÇDAROĞLU'NUN ELİNDE DEĞİL"

Öyle veya böyle Kemal Bey'i şimdi daha iyi anlıyorum. İpler demek ki onun elinde değil.

CHP'ye oy veren kardeşlerimi UMUT'suzluğa sürüklemek istemem ama...

Paralelle PARALEL olacaklar artık ne yapalım.

Kaçış yok...

Hayırlı olsun!!!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23