• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ten açıklama

Yeniakit Publisher
2015-09-09 14:22:00 - 2015-09-09 14:28:16
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ten açıklama

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Kötü günlerden geçiyoruz. Ama CHP bu dönemde sokakta olmayacaktır. Bütün partilerin bunu yapması gerekir. Şu anda sokak zamanı değil. Sokak provokatör kaynıyor, kötü niyetli kişiler kaynıyor" dedi.

Gök, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin karanlık günlerden geçtiğini ve her gün şehit haberleri alındığını, bu süreçte dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Şehitlerin hesabının sorulacağını dile getiren Gök, "Bunun sorumlusu 13 yıldır Türkiye'yi yöneten AKP iktidarıdır ve şu anda Cumhurbaşkanlığı mevkisinde bulunan zattır" iddiasında bulundu.

Derin acılar yaşanan bu günlerde, ülkenin içinde bulunduğu ortamın giderek karmaşıklaştığını belirten Gök, iktidarın yönetme gücünü kaybetmesiyle Türkiye'nin her gün derin bir kaosun içerisine girdiğini savundu.

"Biz bunu görüyoruz CHP olarak ve herkesi sağduyuya davet ediyoruz" diyen Gök, şu ifadeleri kullandı:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Bu sağduyu içerisinde Türk, Kürt, Alevi, Sünni hiç kimsenin etnik köken ve mezhep ayrımı gözetmeksizin, herkesi sadece insan ve yurttaş gözüyle görmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Türkiye bir tuzağa sürüklenmek isteniyor ve biz de CHP olarak Türkiye'yi bu tuzaktan kurtarmaya çalışıyoruz. Şimdi sokak zamanı değildir. Sokakta elbette olaylara derin üzüntü duyarak protesto edenler katıldığı gibi iyi niyetli insanlarımızın dışında çok kötü niyetli insanların ve provokatörlerin olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bu provokatörlere, kötü niyetlilere fırsat vermeyelim. Sokaklarda insanlarımızın birbirlerinin iş yerlerini yakmasına, birbirlerine saldırmasına izin vermeyelim. Dün Türkiye çok karanlık bir gece yaşadı. Elazığ'dan, Ankara'nın Sincan'ına, Kırşehir'den Manavgat'ına, Ankara'nın göbeğinde HDP Genel Merkezi'ne kadar pek çok yerde pek çok ilçe binası ve iş yeri tahrip edildi. Tam da terörizmin amacına ulaşan görüntülerdir bunlar. Şu anda bütün partilerin terörle arasına mesafe koyarak, terörü el birliğiyle reddederek tam da kucaklaşmalarının tam zamanıdır."

"Bir oyuna sürüklendiğimizin farkındayız"

Levent Gök, "Bu arada hükümetin, dün gelişen olaylara seyirci kalması kabul edilebilir değildir. Olaylar 3-4 günden beri devam ederken, hükümet kanadından daha bugün ancak çağrı yapılabilmiştir. Cumhurbaşkanı susmalıdır. Başbakan, Hükümet bu konuda tüm ülkeyi sağduyuyla yönetecek bir iradeyi sergilemelidir. Biz CHP olarak buna hazırız. Bir oyuna sürüklendiğimizin farkındayız. Siyaset kurumunun çözüm üretmesi gerektiğinin ısrarla altını çiziyoruz. Bu konudaki arayışlarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

"Bunlar yapılırken emniyet güçleri neredeydi?"

Dün başta CHP Sincan İlçe Başkanlığının Gençlik Kollarına olmak üzere, HDP binalarına ve Genel Merkezine yapılan saldırıları, birçok ilde etnik köken temelinde iş yerlerinin yakılıp yıkılmasını asla tasvip etmediklerini belirten Gök, "Bunlar yapılırken emniyet güçleri neredeydi?" diye sordu.

"Kötü günlerden geçiyoruz. Ama CHP bu dönemde sokakta olmayacaktır" ifadesini kullanan Gök, şunları söyledi:

"Bütün üyelerimize, en sade üyemize kadar her birine gönderdiğimiz genelge ile herkesi bu dönemde sokaktan, içeriye çektik. Bütün partilerin bunu yapması gerekir. Şu anda sokak zamanı değil. Sokak provokatör kaynıyor, kötü niyetli kişiler kaynıyor. Bunların sonucu siyaset kurumunun çözüm üretememesine kadar gider ve bundan demokrasi zarar görür.

Biz, Anamuhalefet olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Polemiğe girmeden, bu dönemi, karanlık dönemi soğukkanlılıkla ve serinkanlılıkla geçirecek her türlü tedbirde varız. Dört partiye de çağrıda bulunuyoruz, kendimizle birlikte. Bütün partilerin terör karşısında birlik olması, başta PKK terörü olmak üzere, bütün terör eylemleri karşısında birlik olması ve soğukkanlı olması... Türkiye'nin çıkarı buradadır.

Dün yaşadığımız karanlık geceyi, bu gecenin müsebbiplerini kınıyoruz. Türkiye bunları aşacak güçtedir. Bu konuda, sokakta meşru eylemlerini göstermek kararlılığı içerisinde olan tüm yurttaşlarımız bilmelidir ki provokatörler işbaşındadır. Bunlara karşı uyanık olunmalıdır. Yapılmak istenen siyaset kurumunun çökertilmesidir. Bunlara alet olmayalım. Bütün partiler kendi üyelerini sokaklardan çekmelidir" ifadesini kullandı.

"Herkes aklını başına almalıdır"

Türkiye'de hiçbir etnik kökenden kişinin, bir diğerinden üstün olmadığını vurgulayan Gök, "Biz de Türkiye'de, Türkiye Cumhuriyeti'nin nüfus cüzdanını taşıyan bütün yurttaşlarımızı eşit yurttaşlarımız olarak görüyoruz. Onların bir tekinin dahi kılına zarar verilmesini kabullenemeyiz. Doğuya giden otobüslerin durdurulduğuna, tahrip edildiğine tanık oluyoruz. Böyle olaylara Türkiye layık değildir. Herkes aklını başına almalıdır. Bir tek Türkiye var. Bu Türkiye içerisinde hepimiz aynı gemide gidiyoruz" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Gök, "hükümetin, söylemleriyle bir sağduyuyu ve güven ortamını korumak yerine toplumu kutuplaştıran, ayrıştıran bir dil kullanmaya devam ettiğini" ileri sürdü.

Gök, "Cumhurbaşkanı da buna dahildir. Cumhurbaşkanı bağırıp çağırıp muhalefet partilerini eleştireceğine önce dönüp aynaya baksın" değerlendirmesinde bulundu.

Meclis ve siyaset kurumu çöktüğü takdirde Türkiye'yi çok daha karanlık tabloların beklediğine dikkati çeken Gök, "Bu provokatif eylemler de siyaset kurumuna dönük eylemlerdir. Esas dikkat etmemiz gereken konulardan bir tanesi de budur" ifadesine yer verdi.

Başka bir soru üzerine Gök, CHP'nin, Meclis'in çalışmasından yana olduğunu ancak diğer partilerin de bu konudaki görüşlerini berraklaştırması gerektiğini dile getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Eğer ülkemize yönelen hain ve hasmane saldırıların önü alınamaz, Erdoğan'ın komplo ve tuzakları ısrarla devam ederse benzerlerine birçok ülkede rastlanan tarihi nitelikli büyük saray yürüyüşünün icrası da kaçınılmaz olabilecektir" sözlerine ilişkin değerlendirmesi sorulan Gök, "Biz şu anda sokaktan uzak durulması gerektiğini ifade ediyoruz. Sokak provokasyonlara açık. Kitlelerin kontrolü mümkün değil. Sayın Bahçeli'nin o görüşünü kendisinin, kamuoyunun takdir etmesini ben öneririm. Bizim arzumuz şu anda soğukkanlı olmaktır ve siyaset kurumunun çözüm üreteceği, önde olacağı bir çalışmayı sergilemektir" yanıtını verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23