• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP, Danıştay Başkanı Güngör'ün disiplin sevkini isteyecek

Yeniakit Publisher
2017-09-12 09:36:00 -
CHP, Danıştay Başkanı Güngör'ün disiplin sevkini isteyecek

CHP, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör hakkında, Danıştay'a disiplin başvurusunda bulunacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'deki Çalar Saat programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'le ilgili olarak, CHP'nin bugün Danıştay'a disiplin başvurusunda bulunacağını doğrulayarak, "Tarafsızlığını kaybetmiştir, bırakması lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

ZAFER ÇAĞLAYAN HAKKINDAKİ İDDİANAME

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanının başka ülkede yargılanmasına üzülüyoruz. Dosyalar geldi, bu dosyalar kapatıldı. Yüce Divan'a gidecekti, yargılandım, aklandım deme hakkı olacaktı. Bunların o hakkı ellerinden alındı. AK Parti'nin içinden çok sayıda milletvekili, Yüce Divan parlamentoda oylanırken ellerini vicdanına koyarak oy kullanmadılar. Bu Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin daha farklı boyutlara taşınmasına yol açabilir. Türkiye'den ödünler istenebilir. Hırsızın ödüllendirildiği bir süreci yaşadık.

"DANIŞTAY BAŞKANI BİZİ BEĞENMİYOR"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Danıştay Başkanı iktidar partisinin Danıştay'daki sözcüsü konumundadır. Artık o makamda oturamaz, ayrılması lazım. Benimle ilgili bir dava Danıştay'a gittiğinde ne olacak? Çünkü Danıştay Başkanı bizi beğenmiyor. Yargının içinde namusu ile görev yapanlar var. Biz kamuoyu önüne çıkıp politik mesaj veren, kararlar veren, kendi bağımsız iradesi olmayan kişilere karşıyız. Danıştay'ın bütün üyelerine saygı gösteriyoruz. Yargıtay'a da, AYM'ye de saygı gösteriyoruz. Tarafsızlığını kaybetmiştir, bırakması lazım.

"TERÖR SORUNUNU 4 YIL İÇİNDE ÇÖZEMEZSEM SİYASETİ BIRAKACAĞIM"

(Terör sorununun çözümü) Önce zemin. Nerede çözülecek bu? Meclis'te. Milli irade orada. Birlikte çözeceğiz. Kapalı kapılar ardında olmaz. 15 yılda çözemediler, hala koşturuyorlar. Ben net söylüyorum. 4 yıl içinde çözemezsem siyaseti bırakacağım. Terör olayını bitireceğim.

Yurt sorununu 1 yıl içinde çözemezsem siyaseti bırakacağım.

Şu ortamı Türkiye'de yakaladık. Bir araya gelelim, farklı görüşlerde olabiliriz ama oturup konuşalım. Eğitim Çalıştayı'nda da çok güzel sonuçlar çıktı. Bütün bunların hepsinden yararlanacağız.

Okullar bir partiye militan yetiştirmek için eğitim vermez. Eğitimin gerekçesi çağdaş uygarlığı aşacak eğitim vermektir. Bilinçli yapılıyor. Vatandaşın aydınlanmasını istemiyorlar.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23