• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cezayir: Barbarca bir eylem

Yeniakit Publisher
2017-12-06 17:11:00 -
Cezayir: Barbarca bir eylem

Cezayir, eski Yemen Cumhurbaşkanı Salih'in öldürülmesine ilişkin "barbarca bir eylem" nitelemesinde bulundu.

Cezayir, eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in öldürülmesini "insan onurunu çiğneyen barbarca bir eylem" olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "çirkin bir suikast" sonucu öldürülen eski Cumhurbaşkanı Salih'e yönelik saldırının kınandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bu suçu işleyen kim olursa olsun, gerekçesi ne olursa olsun insan onurunu çiğneyen barbarca bir eylemdir." ifadesine yer verildi.

KOALİSYON GÜÇLERİNİN HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİĞİ İDDİASI

Öte yandan, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in başkenti Sana'da öldürülen eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in oğlu Ahmed, yeğeni Tarık ve liderliğini yaptığı Genel Halk Kongresinin (GHK) Genel Sekreter Yardımcısı Yasir el-Avvadi'nin evlerine de hava saldırısı düzenlediği iddia edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, koalisyon güçlerine bağlı uçaklar Husilerin pazartesiden bu yana kontrolü sağladığı, Salih'in başkentin güneyinde yer alan El-Kemim Mahallesi'ndeki evine üç hava saldırısı düzenledi.

Tanıklar, koalisyon güçlerinin, Salih'in yeğeni Tarık'ın El-Hayyu es-Siyasi'deki evine de saldırdığını kaydetti.

Saldırı neticesinde büyük bir patlamanın olduğunu anlatan tanıklar, bunun evde bulunması muhtemel silahların infilak etmesinden kaynaklanabileceğini ifade etti.

Salih'in oğlu Ahmed'in, Sana'nın güneyinde El-Misbahi Kavşağı'nda yer alan evine ve henüz kendisinden haber alınamayan GHK Genel Sekreter Yardımcısı Avvadi'nin evine de koalisyon güçleri tarafından hava saldırıları gerçekleştirildiği belirtildi.

Koalisyon güçlerinden söz konusu saldırı iddialarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

SİLAHLI SALDIRIDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Sana'da kaldığı söylenen evinin Husilerce bombalanmasının ardından Senhan aşiretine sığınmak üzere yola çıkan Salih, yolda pusuya düşürülerek Husilerin silahlı saldırısında öldürülmüştü.

Yemen'de 2014'ten bu yana meşru yönetim güçlerine karşı ortak silahlı eylemler düzenleyen Husiler ile Salih yanlıları arasında bir süredir anlaşmazlık yaşanıyordu. Taraflar arasındaki çatışmalar geçen cumartesi sabahı Sana'da yeniden alevlenmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23