• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ceylanpınar’da paralel provokasyon

Yeniakit Publisher
2014-04-07 06:40:08 - 2014-04-07 06:40:08
Ceylanpınar’da paralel provokasyon

Memleketi Ceylanpınar’daki seçim provokasyonunun perde arkasını Akit’e anlatan GÜNFİAD Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, gözaltına alınıp serbest bırakılan 27 göstericiden 26’sının Ceylanpınarlı olmadığını aktardı.

EROL METİN / ANKARA - Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde BDP’nin hile karıştırıldığı iddiasıyla seçim sonuçlarına itiraz etmesiyle başlayan olaylar sürerken, Güneydoğu Anadolu Dernekler Federasyonu (GÜNFİAD) Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, memleketindeki provokasyonun perde arkasını Akit’e anlattı. Gözaltına alınıp serbest bırakılan 27 göstericiden 26’sının Ceylanpınarlı olmadığını aktaran Söylemez, özellikle sosyal medya üzerinden yapılan asılsız paylaşımlarla olayların fitilinin ateşlenmek istendiğini dile getirdi. İddia edildiği gibi Ceylanpınar’da OHAL uygulamasına geçilmediğini kaydeden Söylemez, “Herkes gün içerisinde rahatça hareket edebiliyor. İlçeye gelen BDP’li yöneticiler basın açıklamasını yapıp gidebiliyor. Sadece provokasyonlara karşı kaymakamlıkça alınan bir dizi güvenlik önlemleri var” dedi.

“HÜKÜMETİN ZOR DURUMDA KALMASI İÇİN…”

Provokatif eylemlerle çözüm süreci ve istikrarın hedef alındığını belirten Rıdvan Söylemez, “Devlet içerisinde de hükümetin zor durumda kalması için bu olaylara göz yuman ve alet olan insanlar var. Bunlar derin PKK’yla da birleşip çözüm sürecini sabote etmeye çalışıyorlar. Suriye’deki olayları da bahane ederek Ceylanpınar üzerinden hesap yapanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu olaylardan en fazla rahatsız olanlar Ceylanpınarlılardır” diye konuştu. Provokasyonların sahnelendiği ilçeyle ilgili bir anekdot da paylaşan GÜNFİAD Genel Başkanı Söylemez, “Bilhassa olay günü vatandaşları mağdur etmemek ve çöpleri toplamak için kaymakam Musa Sarı, tahsis ettiği çöp arabasına kendisi şoförlük yaptı” ifadelerini kullandı. Söylemez, Şanlıurfa’nın diğer ilçelerinde de benzer provokasyonların yaşandığını söyledi.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23