• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çerçevesiz MacBook geliyor

Yeniakit Publisher
2017-05-25 11:44:00 -
Çerçevesiz MacBook geliyor

Akıllı telefonu ile oldukça meşgul olan Apple, kullanıcıları tarafından oldukça beğenilen MacBook bilgisayarları üzerine de aynı şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Firmanın aldığı çerçevesiz MacBook patenti, yeni MacBook üzerinde yapılan tüm gelişmeleri adeta gözler önüne seriyor.

Son dönemde akıllı telefon üreticileri, kullanıcılarının dikkatini çekmek için ve tasarım anlamında yeni bir boyut atlamak için çerçevesiz ekran teknoloji kullanmaya başladı. Hemen sonrasında alınan patentler, OLED ekranın imkan sunduğu esnek ekran tasarımı üzerine oldu.

ABD’li teknoloji devi Apple ise söz konusu teknolojiyi sadece akıllı telefonlarında kullanmaya niyetli değil gibi görünüyor. Firmanın başta tasarımsal incelik ve güçlü performans odaklı MacBook bilgisayarları da bu teknolojiden nasibini yakın zamanda alacak gibi görünüyor.

Kullanıcılarını memnun etmeyi başaran Apple’ın, MacBook için aldığı yeni patent de bu söylentiyi doğruluyor. Söz konusu patentte ekranda hiç çerçeve bulunmuyor. Ayrıca esnek bir yapıya sahip OLED teknolojisinin de kullanıldığı, alınan patentte gözler önüne seriliyor. Bununla birlikte çerçevesiz ekran teknolojisinin bilinen en kötü yanı ise tamamı ekran olan ön yüzeye başka herhangi bir donanımın yerleştirilememesi olarak karşımıza çıkıyor. Apple ise bu sorunu, yani örneğin kamera teknolojisini ekranın altına yerleştirerek çözmeyi planlıyor.

Alınan patentte ise ekrana sinyal yan taraflarında yer alan film şeklinde transistörler ile iletilmesi planlanıyor. Lakin çerçeve kısmında herhangi bir görüntü oluşmuyor.

Patenti alınan yeni nesil MacBook, OLED ekran teknolojisinin gösterdiği gelişmeye bakılarak yakın zamanda kullanıcı ile buluşacağı ifade ediliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


(Yeni Şafak)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23