• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cenaze hazırlığı yaparken, bir anda sevince boğuldular!

Yeniakit Publisher
2016-08-24 14:04:00 - 2016-08-24 14:07:04
Cenaze hazırlığı yaparken, bir anda sevince boğuldular!

Suriye'nin Hama kentinde 3 yıl önce evlerine isabet alan varil bombasıyla ağır yaralanan Abdo el Hamdo'nun yakınları, bir sağlık görevlisinin verdiği bilgi üzerine cenaze hazırlıkları yaparken gelen haberle bir anda sevine boğuldular

İlginç ölüm haberi önce üzdü, sonra sevindirdi. Suriye'nin Hama kentinde 3 yıl önce evlerine isabet eden varil bombasıyla ağır yaralanan 29 yaşındaki Abdo el Hamdo'nun öldüğü yönünde gelen bilgi üzerine cenaze hazırlıkları yapan eşi, haberin yanlış olduğunu öğrenince büyük sevinç yaşarken, Hamdo'nun tabutunun üzerine serilmek için hazırlanan örtüyü de kötü günlerin hatırası olarak Reyhanlı'daki evinin duvarına astı.

Yaklaşık 2 yıl önce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Hamdo ailesi Suriye'de yaşadıkları kötü günleri kısmen geride bıraksa da yaşadıkları acı olayları unutamıyor.

Hama kentinde evlerine isabet eden saldırıda ağır yaralanan Abdo el Hamdo'nun eşi Kevser el Hac, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağır yaralanan eşinin olay sonrası götürüldüğü sağlık merkezinde 3 aya yakın süre komada kaldığını anlattı.

Eşi komadayken her gün yaşama tutunması için dua ettiğini aktaran Hac, "Biz 3 ay boyunca büyük sıkıntılar yaşadık. Eşim başına ve sol bacağına ağır darbeler aldı. Olayda ben de hafif şekilde yaralandım. Umudumuzu hiç kaybetmemiştik." dedi.

"Bir gün içinde iki farklı duygu yaşadık"

Hac, tedavinin sürdüğü merkezdeki sağlık görevlilerin eşinin öldüğünü söyledikleri an büyük bir üzüntü yaşadığını anlatarak, şöyle konuştu:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Çaresizlik içinde eşimden gelecek güzel haberi beklerken kötü bir gelişme oldu. Sağlık görevlileri kocamın öldüğünü söylediler, o an dünya başıma yıkıldı. Cenaze hazırlıkları yaptık ancak eşimin bir gün sonra ölmediği anlaşıldı. Gerçek ortaya çıkana kadar gözyaşlarım hiç durmadı. Yaşadığım duyguları kelimelere dökemiyorum."

Bir gün içinde iki farklı duyguyu yaşadığını belirten Hac, tüm aile olarak o günleri asla unutamadıklarını söyledi.

Hac, o kötü günlerin acı bir hatıra olarak kaldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"O kara günün ertesinde eşimin hayatta olduğunu bilmek beni çok mutlu etti. Ağıt için gözlerimden dökülen yaşlar artık mutluluk için döküldü. Ben yaşadığımız acı günleri asla unutmayacağım. Hem eşim hem de çocuklarım çok sarsıldı. Eşim için mezar ve tabut bile hazırlamıştık. Ben tabutun üzerine örtülecek örtüyü kaldığımız evin duvarına acı bir hatıra olsun diye astım. Allah bir daha bize böyle acılar yaşatmasın. Türkiye'de olduğumuz için mutluyuz. İki evladım ve eşim için ayakta durmaya çalışıyorum. Eşim aldığı darbeler yüzünden yürümekte zorluk çekiyor. Ben öğretmenim inşallah bir okulda görev alıp ailemin geçimine katkı sağlamak istiyorum."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23