• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cemak Uşşak da Papa’nın ayinine katılmış!

Yeniakit Publisher
2014-11-28 17:38:00 - 2014-11-28 17:56:07
Cemak Uşşak da Papa’nın ayinine katılmış!

Catholic Herald sitesi, Gülen'in sağ kolu derecesinde Cemaatin önemli bir ismi olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Uşşak’ın Papa Francis’in Türkiye ziyareti ile ilgili yorumlarına yer verdiği haberinde Uşşak’ın Papa’nın ayinine katıldığını yazdı.

YENİAKİT.COMTR - ''İki ünlü Türk Müslüman, Papa Francis'in Türkiye'yi ziyaret etmesinden memnun olduklarını bildirerek ziyaretin İslam’la ilgili kötü imajın değişmesine ve İslam’ın bir barış dini olduğuna katkıda bulunacağını belirttiği'' ifade edilen haberde ''Türkiye’de ve dünyada uzun süredir dinlerarası diyalog faaliyetlerinde aktif rol oynayan Cemal Uşşak da Papa’nı ziyaretini hoş karşılıyor. Uşşak, Papa’nın bölgedeki trajedi hakkında konuşmasını umduğunu söyledi.'' denildi

Haberde Uşşak’ın; ''Bildiğiniz gibi bölgede maalesef bir trajedi var. Savaş devam ediyor ve din IŞİD tarafından bir savaş bahanesi olarak kullanılıyor. Papa Francis çatışmalar hakkında ve dinin bir savaş bahanesi olarak kullanılmaması hakkında  bir mesaj verebilir. IŞİD’in İslam’la bir ilgisi yoktur.Onlar kötü ideolojilerini meşrulaştırmak için İslam’ı kullanıyorlar'' dediği belirtildi.

Haberin devamı şöyle:

''Geçen Mayıs’ta Papa’nın halk ayinine katıldığını hatırlatan Uşşak, Papa’nın ayinden sonra halkın arasına dalarak ihtiyaç sahiplerine karıştığını, Papa’nın bu ziyareti de benzer şekilde Suriye ve Irak’ta yerlerinden edilen ihtiyaç sahibi milyonlara yardım için kullanılabileceğini söyledi.

Uşşak Türk kamuoyunun Papa’nın ziyaretine bakışı ile ilgili olarakta 'Türkiye ve İslam dünyasında- bazı uzman ve akademisyenlerin eski Papa Benedict hakkında görüşleri hariç- Papa Francis’e karşı olumsuz bir düşünce yok.' dedi.

Papa Benedict 2006’da İslam’la şiddeti bağdaştırdığı için Müslümanların tepkisini çekmişti. Papa Benedict’in 2011’de Ortadoğu’daki Hristiyanların acı çektiği sözü de Müslümanları kızdırmıştı.''

Kaynak: Catholic Herald

www.yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23