• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çek liderden skandal öneri!

Yeniakit Publisher
2016-02-13 09:16:00 -
Çek liderden skandal öneri!

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milos Zeman, sığınmacı krizinin sığınmacıların sınır dışı edilmesiyle çözülebileceğini savundu. Slovakya Başbakanı Robert Fico da sığınmacı sorununun çözümü için AB dış sınırlarının korunması gerektiğini söyledi.

Slovakya medyasında çıkan haberlere göre Zeman, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da düzenlenen "Sosyal Demokrasi" konulu konferansta yaptığı konuşmada, sığınmacıların başka kültürden geldikleri için Avrupa kültürüne adapte olamayacaklarını öne sürdü.
Avrupa'ya gelen sığınmacılar içinde terör saldırısı düzenlemeyi planlayanların bulunduğunu ileri süren Zeman, "Sığınmacı krizini bitirecek tek çözüm, iş amacıyla gelen sığınmacılar ve dini şiddete, dini nefrete yani kısaca terörizm faaliyetlerine hazırlananların sınır dışı edilmesidir" ifadelerini kullandı.

ZEMAN: İSLAMİ GÖÇ ASİMİLE EDİLEMEZ

İslam'ın kadınların eğitime ulaşmasını ve kamuda görev almalarını reddettiğini iddia eden Zeman, "Göç kelimesini kullandığımız zaman bir sıfatı unutuyoruz. İslami göç. İslami göç entegre edilemez ve Avrupa kültürü içine asimile edilemez" görüşünü savundu.
Avrupa Birliği'nin (AB) sığınmacı politikasını eleştiren Zeman, AB'nin sığınmacı krizi ile mücadelede tamamen başarısız olduğunu ifade etti.

FİCO: SINIRLARIMIZI KORUMAK ÖLÜM-KALIM MESELESİ

Slovakya Başbakanı Robert Fico da sığınmacı sorununun çözümü için AB dış sınırlarının korunması gerektiğini belirterek, "Dış sınırlarımızı korumak, ölüm kalım meselesidir" değerlendirmesinde bulundu.
Shengen bölgesindeki üye ülkelerin kendi sınırlarını, komşularına kapamalarının ekonomik ve siyasi sonuçları olacağını kaydeden Fico, "Kapatılmış sınırlar, siyasal sonuçlar konusunda sembolik uyarıdır ki bu Avrupa projesinin çöküşüne neden olabilir" yorumunu yaptı.
Fico, yakın zamanda da 2016'nın AB'nin ya sığınmacı sorununu çözeceği ya da çökeceği yıl olacağını söylemişti.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23