• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Çaya şeker yerine tereyağı koyun'

Yeniakit Publisher
2016-04-29 19:05:00 -
'Çaya şeker yerine tereyağı koyun'

Prof. Dr. Canan Karatay, "Damarlarımızın tıkanmaması için tereyağı önemlidir. Çaya şeker yerine tereyağı koyun" tavsiyesinde bulundu. .

Aykırı çıkışlarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, yine sıra dışı bir açıklama yaptı.

ÇAYA ŞEKER YERİNE TEREYAĞI

Doğal yağların önemine değinen Prof. Dr. Karatay, tereyağına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Doğal tereyağı, köy tereyağı tüketilebilir. Çünkü, tereyağı kalbimizin iyi çalışması için önemlidir ve vücudumuzun iyi en önemli besinlerinden biridir. Damarlarımızın tıkanmaması içinde tereyağı önemlidir.
Tereyağını köy yumurtasına kırıp yiyebilirsiniz, yemeklerinizde ve çay içerken şeker yerine kullanabilirsiniz. Orta Asya'da yaşayan kişiler çaylarına tereyağı koyarlar. Bizde de şeker üretilmeden önce çaylar tereyağı ile içilirdi. Tereyağının hiçbir zararı yoktur."
Zeytinyağının da önemli bir besin kaynağı olduğunu anlatan, "Zeytinyağı yağ değildir. Doğal zeytinyağı ana sütünün aynısıdır" diyen Prof. Dr. Karatay, şöyle devam etti:

"ANA SÜTÜNÜN AYNISI"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Zeytinyağı zeytin meyvesinin meyve suyudur. Çocuklara rahatlıkla zeytinyağı verebilirsiniz. Zeytinin içine döküp yedirebilirsiniz.
Zeytin en sağlıklı meyvedir, zeytinyağı da en sağlıklı meyve suyudur. Zeytin altındır, zeytinyağı da altın suyudur."

"DONDURMA YEMEYİN"

Yaklaşan yaz mevsiminde dondurma tüketiminin artacak olması üzerine de Prof. Dr. Karatay önemli uyarıda bulundu.
Mısır grubu şeker konulduğu için dondurmanın zararlı olabileceğini belirten Prof. Dr. Canan Karatay, "Dondurma yediğiniz zaman gırtlağınızda yanma olursa bilin ki onun içinde sağlıklı şeker yoktur. Annelerin yaptığı dondurmayı yesinler, onun dışında yemesinler. Dondurma yiyecek değil, çocuk ve büyüklerin aldatmacasıdır." diye konuştu..

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23