• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çavuşoğlu: Özbekistan'la kardeşliğimizi güçlendirmek istiyoruz

Yeniakit Publisher
2017-04-26 10:23:21 -
Çavuşoğlu: Özbekistan'la kardeşliğimizi güçlendirmek istiyoruz

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye ve Özbekistan arasındaki ilişkilerin önemine dikkati çekerek, "Kardeşliğimizi her iki tarafın da çıkarına, karşılıklı saygı ve eşitlik temelinde güçlendirmek istiyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Özbekistan Dışişleri Bakanlığında ortak basın toplantısı düzenledi.

Dost ve kardeş ülke Özbekistan'ı tekrar ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çavuşoğlu, "Medeniyetler beşiği Özbekistan, zengin manevi mirası, güçlü devlet geleneği ve stratejik konumuyla bölgede istikrar kaynağıdır." ifadesini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin tarihi dostu Özbekistan ile ilişkilerini her alanda geliştirmek istediğinin altını çizerek, "Kardeşliğimizi her iki tarafın da çıkarına, karşılıklı saygı ve eşitlik temelinde güçlendirmek istiyoruz. Bu iş birliği ve kardeşliğimizi gelecek nesillere de taşımak istiyoruz." diye konuştu.

Çavuşoğlu, görüşmede iki ülke arasında siyaset, ekonomi, turizm, ulaştırma, kültür ve eğitim alanlarındaki iş birliğinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuların da ele alındığını vurguladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İki ülke arasında karşılıklı ziyaretlerin devam edeceğini söyleyen Çavuşoğlu, 24-26 Mayıs'ta Karma Ekonomik Konseyi toplantılarını düzenleyeceklerini ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Özbekistan'ı ziyaret edeceğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın da mayıs ayı sonunda Özbekistan'ı ziyaret edeceğini ifade eden Çavuşoğlu, ortak turizm çalışma grubu toplantısının da bu ziyaret sırasında gerçekleştirileceğini bildirdi.

Çavuşoğlu, bu yıl içerisinde düzenlenecek cumhurbaşkanları zirvesiyle de iki ülke arasındaki ilişkileri taçlandırmak istediklerini aktardı. 

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23