• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çavuşoğlu Avrupa Birliği’ne resti çekti! ‘Bu bir tehdit…’

Yeniakit Publisher
2016-09-29 18:12:00 -
Çavuşoğlu Avrupa Birliği’ne resti çekti! ‘Bu bir tehdit…’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vize serbestisiyle ilgili yaptığı açıklamada Avrupa Birliğine resti çekti. Çavuşoğlu “Ya hepsini uygulayalım ya hepsini bir kenara bırakalım” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen, Resmi Konut'ta gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Vize serbestisiyle ilgili kendisine yöneltilen bir soruyu yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) ile imzalanan 3 anlaşmanın da uygulanması gerekliliğine vurgu yaparak, Bizim AB ile 3 anlaşmamız var.

Vize serbestisi, Geri Kabul Anlaşması ve Kaçak Göçmen Anlaşması. Kaçak göçün önlenmesiyle ilgili anlaşma başarılı şekilde Nisan ayından bu yana uygulanıyor ve sonuç elde ettik.

Bu anlaşmayı yaparken, geri kabul ve vize serbestisi anlaşmalarının bu anlaşmayla bağlantılı olduğu konusunda AB ile mutabakata vardık. Vize serbestisi için geri kalan 5 kriterin 4'ünü yerine getirme konusunda şu anda AB ile bir mutabakata vardık.

Şu anda üzerinde durduğumuz bu konunun Avrupa Konseyi'ne bırakılması ve diğer 4 kriterin Türkiye tarafından karşılanması ve vize serbestisiyle geri kabul anlaşmalarının da eş zamanlı uygulanması. Somut bir yol haritasının belirlenmesi ve bunun bir takvime bağlanması konusunda AB'ye önerimiz oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Şimdi AB'nin cevabını bekliyoruz. Uygulanması birbirine bağlı olan bu 3 anlaşmanın hepsinin uygulanması istiyoruz. Ya hepsini uygulayalım ya hepsini bir kenara bırakalım. Bunu söylediğimiz zaman hemen Türkiye bizi tehdit ediyor, diye bazı sesler çıkıyor. Esasen bu tehdit değil, anlaşmanın ta kendisidir. Bu sebeple anlaşmaları imzaladık, bu sebeple yerine getirmemiz lazım diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23