• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çatışmalar şiddetlendi bu bayrak inecek!

Yeniakit Publisher
2017-03-26 13:55:00 - 2017-03-26 14:33:29
Çatışmalar şiddetlendi bu bayrak inecek!

Irak’ın Musul kentinde terör örgütü DAEŞ’e karşı yürütülen operasyonlar kapsamında,Irak güçlerinin DAEŞ lideri Bağdadi’nin halifelik ilan ettiği El Nuri camisine oldukça yakın bir mesafede... Caminin minaresinde dalgalanan DAEŞ bayrağını net bir şekilde görmek bile mümkün…

Bu arada Musul’un batısında DAEŞ tarafından tuzaklandığı bildirilen bir binada enkazaltından 61 ceset çıkarıldı. Bölgeden gelen son görüntülerde saldırılarda hayatını kaybedenlerin cesetlerinin taşındığı görüntüler geliyor.

Bir Irak askeri yetkilisi terör örgütü DAEŞ’e karşı yürütülen operasyonlar kapsamında batı Musul’da örgüt tarafından bubi tuzağı kurulmuş bir binadan 61 ceset çıkarıldığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta El Jadida bölgesinde terör örgütü DAEŞ’e karşı koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısında 200 sivil hayatını kaybetmişti. Şu an için söz konusu 61 cesetle ilgili net bir bilgi bulunmuyor. Aynı zamanda koalisyon güçlerinin bölgede DAEŞ’e karşı bir saldırı planı olduğuna dair bir bilgi de yok.

IRAK ASKERLERİ ARTIK DAHA DA YAKIN

Bu arada Musul’da ilerleyen Ordu birlikleri terör örgütü DAEŞ'in lideri Bağdadi’nin 2014 yılında 'halifelik' ilan ettiği El Nuri camisine gittikçe yaklaşıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yaklaşık 10 gün önce Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde askerlerin camiye ilk kez bu derece yakın olduğu açıkca görülmüştü.

Reuters haber ajansının son geçtiği görüntülerde ise caminin minaresinde dalgalanan DAEŞ bayrağını net bir şekilde görmek mümkün.  Irak güçleri camiye adım adım daha da yaklaşıyor. Caminin alınmasına an meselesi gözüyle bakılıyor.

DÜN 40 CESET ÇIKARILDI BİLGİSİ GELMİŞTİ

Musul’u terör örgütü DAEŞ’ten kurtarma operasyonlarında kentin batısından üzücü haberler geliyor.  Çatışmalarda sivil kayıplar var.  Bir enkazdan 40 cesedin çıkarıldığı gelen bilgiler arasında…

Irak hükümet güçlerinin sözcüsünün Reuters haber ajansına yaptığı açıklamaya göre terör örgütü DAEŞ'e karşı batı Musul’u yeniden ele geçirmek için yürütülen operasyonlarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

Sivil savunma yetkililerinden alınana bilgiye göre DAEŞ’e düzenlenen hava saldırılarında bir çok sivilin çöken binaların enkazı altında kaldığı bildiriliyor.

Sivil Savunma Şefi Tugay Komutanı Tuğgeneral Muhammed Al-Jawari gazetecilere verdiği demeçte, kurtarma ekiplerinin çökmüş binalar arasından Perşembe günü 40 ceset çıkarıldığını söyledi.

BOMBA YÜKLÜ KAMYONLAR BIRAKTILAR

Binaların çökmesi ve kayıpların bu derece fazla olmasının nedeni tam olarak bilinmese de hava saldırılarından ikisinin gerçekleştiği alanda terör örgütü tarafından yoğun nüfuslu alanlara bomba yüklü kamyonetler bırakıldığı belirtiliyor. Yetkililer kayıpların bu sebeple yüksek oranda olabileceği görüşünde…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23