• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Casuslar hesap verecek!

Yeniakit Publisher
2016-02-06 06:44:00 - 2016-02-06 07:32:59
 Casuslar hesap verecek!

14. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti. Dündar ve Gül, 25 Mart’ta mahkemede hesap verecek.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından hazırlanan 473 sayfalık iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı.

İddianamenin kabulüne karar veren heyet, sanıklar Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutukluluğun devamına hükmederek, duruşmanın 25 Mart’ta yapılmasına oy birliğiyle karar verdi.

DEVLETİN GÖREVİNİ YAPMASINI ENGELLEME

İddianamede, Dündar ve Gül hakkında ‘’cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen ya da tamamen engellemeye teşebbüs etmek’’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak” suçundan müebbet, “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek” ve ‘’silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme’’ suçlarından 35’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

GAZETECİ ERCİŞ VE KAYA ZORLA GETİRİLECEK

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki açılan davanın, “Selam Tevhid’de Kumpas” davası ile birleştirme ve duruşmaların kapalı ve gizli yapılma talebinin ilk duruşmada karar verilmesine hükmetti. Mahkeme heyeti, gazeteciler Emre Erciş ve Bayram Kaya’nın tanık olarak ilk duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.

Heyet, Aydınlık gazetesinin 21 Ocak 2014 tarihli nüshasının temini için yazı yazılmasına, müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları ile MİT Müsteşarlığı’na davetiye çıkarılmasına, duruşmanın 25 Mart’ta yapılmasına oy birliğiyle karar verdi.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23