• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Casussever hakimin dosyası 374 gündür sümenaltı

Yeniakit Publisher
2017-02-22 06:43:00 - 2017-02-22 11:23:17
Casussever hakimin dosyası 374 gündür sümenaltı

Ankara 11. Aile Mahkemesi Hâkimi Mustafa Karadağ hakkında başlatılan soruşturmanın 1 yıldır tamamlanamadığı öğrenildi. Hakim Mustafa Karadağ ile ilgili Can Dündar için “casus nöbeti”ne katıldığı gerekçesiyle 14 Şubat 2016’da HSYK tarafından başlatılan soruşturmanın, müfettiş Yavuz Selim Aydemir tarafından 374 gündür neticelendirilemeyerek adeta uyutulduğu bildirildi.

FARUK ARSLAN / İSTANBUL - Türk adaletinden kaçarak Almanya’ya sığınan tescilli casus Can Dündar’ın tutuklu yargılandığı süreçte desteğine koştuğu ortaya çıkan Ankara 11. Aile Mahkemesi Hakimi Mustafa Karadağ hakkında HSYK tarafından soruşturma başlatıldığı ancak dosyanın 1 yıldır sümenaltı edildiği öğrenildi. HSYK müfettişi Yavuz Selim Aydemir tarafından yürütülen soruşturma dosyasının 12 ay daha bekletilmesi durumunda zamanaşımına uğrayacağı ve casus destekçisi Karadağ’ın cezasız kalacağı bildirildi. Casusa destek dosyası ‘uyutulan’ hakim Karadağ’ın İslam karşıtlığı konusunda da sicili oldukça kabarık.

HSYK’NIN SORUŞTURMASI UYKUDA

Edinilen bilgilere göre gazetemiz Akit’in 14 Şubat 2016’da “Charlie’nin hakimleri ‘casus nöbeti’nde” başlıklı haberinin ardından harekete geçen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, hakim Karadağ ve diğer yargıçlar hakkında soruşturma başlattı. FETÖ’nün MİT TIR’larına yönelik kumpas görüntülerini genel yayın yönetmeni olduğu Cumhuriyet gazetesinde yayınlayan Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e destek ziyareti gerçekleştirdiği gerekçesiyle haberimiz ile aynı gün başlatılan 2016/2009 no’lu soruşturma dosyası, HSYK Müfettişi Yavuz Selim Aydemir’e verildi. Ancak 14 Şubat’da başlatılan soruşturma aradan geçen 374 güne rağmen tamamlanamadı. Soruşturmaya konu olan Can Dündar ziyaretine ilişkin birçok bilgi ve belge olmasına rağmen dosya 1 yıldır uyutuldu.

ZAMANAŞIMIYLA ‘KATAKULLİ’ KUŞKUSU

Tescilli casus Can Dündar’a desteğe koşan hakim Mustafa Karadağ ile ilgili dosyanın zamanaşımı süresi ise 2 yıl. Soruşturma safhasının 1 yılı geride kalan dosya 12 ay daha sümenaltında tutulursa otomatik olarak düşecek. Casus destekçisi Karadağ’ı hukuk önünde hesap verdirecek soruşturma dosyasının zamanaşımında bırakılarak üstünün örtülmesinden kuşku duyuluyor. Müfettiş Yavuz Selim Aydemir’in soruşturmasını 374 gündür tamamlayamadığı hakim Mustafa Karadağ, Dündar’a destek eylemine katılarak tarafsızlık ilkesini ayaklar altına almış olmasına rağmen Ankara Adliyesi’nde “adalet(!)” dağıtmaya devam ediyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ARKASINDA KİM VAR?

Avukat Zübeyda Kamalak’ı başörtülü olduğu gerekçesiyle duruşmadan atan, bu yasakçı uygulamasını eleştiren Akit’i para cezasına mahkum ettiren, Peygamber Efendimiz’e söven Charlie Hebdo karikatürlerini yayınladığı için Cumhuriyet gazetesine destek veren ve Can Dündar için casus nöbetine katılan hakim Karadağ ile ilgili dosyanın soruşturma safhasında kalmasını kim yada kimlerin sağladığı büyük merak konusu.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23