• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Carter: Rusya'nın saldırgan eylemleri onları yalnızlaştıracak

Yeniakit Publisher
2016-05-03 17:54:00 - 2016-05-03 17:58:07
Carter: Rusya'nın saldırgan eylemleri onları yalnızlaştıracak

ABD Savunma BakanıAshton Carter, 'Rusya'nın saldırgan eylemleri onları yalnızlaştıracak, bizi ise birleştirecek' dedi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, “Rusya’yı bir düşman haline getirmek istemiyoruz. Ama kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın; müttefiklerimizi, ilkeler temelindeki uluslararası düzeni, pozitif geleceğimizi savunacağız.” dedi.

Carter, Almanya’nın Stuttgart kentindeki ABD Avrupa Komutanlığı karargahında düzenlenen devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada, Rusya’nın son dönemdeki saldırgan dış politikasını eleştirdi.

Rusya yönetiminin Ukrayna, Gürcistan ve Moldova’ya yönelik saldırgan tutumuna, Baltık ülkelerine yönelik tehditlerine ve bölgede gerilimi tırmandırmasına tepki gösteren Carter, buna karşı NATO’nun caydırıcılığını güçlendirmeye dönük adımları sürdüreceğini vurguladı.

ABD Savunma Bakanı, “Rusya’nın saldırgan eylemleri yalnızca onun daha da fazla yalnızlaşmasına yol açacak, müttefiklerimizi ise birleştirecektir” ifadesini kullandı.

Batılı ülkelerin geçmişte Rusya ile birçok alanda iş birliği yaptığını, bunun tüm taraflara yarar sağladığını belirten Carter, Washington yönetiminin, Rusya’nın, son dönemdeki politikasını gözden geçirip yeniden yapıcı bir aktör haline gelmesini umut ettiğini kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Carter, “Bizler Rusya’ya kapıyı açık tutmaya devam edeceğiz. Ancak bu konuda karar vermesi gereken Kremlin.” dedi.

Carter sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler bırakın bir sıcak savaşı, Rusya ile bir soğuk savaşı da istemiyoruz. Rusya’yı bir düşman haline getirmek istemiyoruz. Ama kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın; müttefiklerimizi, ilkeler temelindeki uluslararası düzeni, pozitif geleceğimizi savunacağız.”

Konuşmasında, Avrupa’ya yönelik güvenlik tehditlerinin son yıllarda büyük değişim geçirdiğine işaret eden Carter, müttefiklerin hibrid savaş ve siber güvenlik konularına daha fazla eğilmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Carter, Avrupa ülkelerine bütçelerinden savunmaya daha fazla kaynak ayırmaları çağrısını da yineledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23