• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çarpıcı açıklama! "Kürtlere özerklik verebiliriz"

Yeniakit Publisher
2017-09-26 17:44:00 -
Çarpıcı açıklama! "Kürtlere özerklik verebiliriz"

Eli kanlı Esed rejiimi, DAEŞ'in yokedilmesinin ardından Suriyeli Kürtlere özerklik verilebileceğini açıkladı.

Suriye Arap Haber Ajansı'nın (SANA) haberine göre, Russia Today'e konuşan Suriye Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid Muallim, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) "bağımsızlık referandumu" ve bunun yol açacağı sonuçlar konusundaki soruları yanıtlarken, "Irak'ın bölünmesinin Suriye tarafından mutlak bir şekilde reddedildiğini ve hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini" vurguladı.

Muallim, Suriye’deki Kürtler konusunda ise, Suriyeli Kürtler'in genelinin Suriye’den ayrılmak istemediklerini, "sadece vatan toprakları dahilinde özerk yönetim" istediklerini belirtti.

Muallim bunun da görüşmeler ve diyalog yoluyla mümkün olabileceğini ifade ederken, "DAEŞ’in yok edilmesi ardından evlatlarımız ve kardeşlerimiz Kürt yurttaşlarımız ile bir araya gelip geleceğe ilişkin ortak kararlar alabiliriz" dedi.

Suriye’de ABD güçlerinin bulunması konusunda ise Muallim; bu güçlerin "Suriye hükümetinin izni olmaksızın uluslararası yasalar ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı" bir şekilde bulunduklarını belirtti.

ABD’nin terör örgütü PYD/PKK'nın paravan örgütü ‘Demokratik Suriye Güçleri’ adlı gruplara desteğine de dikkat çeken Muallim, "Akıllı ve mantıktan yana her insanın geçmişten ders alması gerekiyor. ABD geçmişte olduğu gibi şimdi ve her zaman kendi çıkarları ve planları doğrultusunda partnerleri ve müttefiklerinden vazgeçmiştir. Dolayısıyla onlarla birlikte olan Kürt yurttaşlarımızın bu gerçeği irdelemeleri ve geçmişten ders almalarını umuyoruz" diye uyardı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23