• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çapulcuları eleştirdi HAKİM CEZAYI BASTI

Yeniakit Publisher
2017-04-28 12:34:00 - 2017-09-13 11:28:25
Çapulcuları eleştirdi HAKİM CEZAYI BASTI

Mustafa Kemal sömürüsü yapan Gezici çapulcuları ve CHP’yi eleştiren Dönay Şengül’ün başına gelmeyen kalmadı. Dönay Şengül’e Adana 8. Asliye Ceza Mahkemesi daha ilk duruşmada 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi ve hiçbir indirim yapmadı.

Milli manevi değerlerimize her türlü hakareti eden, Gezi kalkışmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a küfürler savuran ve sokakları savaş alanına çeviren, kahve basıp halkı tehdit eden militanlara ceza öngörmeyen yargı mekanizması, bu skandallara tepki gösteren Adanalı bir vatandaşı mahkum etti. Mustafa Kemal sömürüsü yapan Gezici çapulcuları ve CHP’yi sosyal medya adresi üzerinden eleştiren Dönay Şengül isimli vatandaş, çapulcuların hedef göstermesi, avukat Volkan Hüseyin Ertem’in suç duyurusu ve Adana 8. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Murat Serdar Toprak’ın kararıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sosyal medyada binlerce vatandaş Şengül’e sahip çıktı. Akit’e konuşan Şengül, mahkemenin kararına tepki gösterdi.

ÇAPULCULARA TEPKİ GÖSTERDİ, ŞOKLA KARŞILAŞTI

Adana’da yaşayan Dönay Şengül isimli vatandaşın Facebook hesabından yaptığı paylaşımlar, Volkan Hüseyin Ertem adlı CHP’li avukat tarafından suç duyurusu konusu yapılmasıyla gündeme geldi. “Ey Ulu Ata bize akıl bahşet. Bahşet ki senden medet ummayı terk edelim.”, “Mustafa Kemal ölmedi yaşıyor diyen zihniyetin, hızlı trenin kömür ile çalıştığını söylemesine şaşırmamak gerekir”, “Cahilliğin, hainliğin partisi Ce Ha Pe ya adam olursunuz ya da defteriniz dürülür” şeklinde sıradan paylaşımlarda bulunan Dönay Şengül, bir diğer paylaşımında ise “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyerek Gezi kalkışmasına katılan eşcinsellere tepki gösterdi.

YİNE ‘5816’ GARABETİ

Paylaşımları geniş yankı bulan Şengül’ün CHP ve zihniyetine yaptığı eleştirileri 5816 sayılı kanuna atfen “Mustafa Kemal’in hatırasına ve değerlerine karşı suç” iddiasıyla tuhaf bir şekilde yargıya taşındı. Çapulcular tarafından hedef gösterilen ve Adana Barosu’na kayıtlı Volkan Hüseyin Ertem isimli avukat tarafından 14 Kasım 2016’da hakkında suç duyurusunda bulunulan Dönay Şengül, 15 Şubat 2017’de savcıya ifade verdi ve hakkında dava açıldı. 25 Nisan’da Adana 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde duruşmaya çağrılan Şengül hakkında skandal bir şekilde ilk celsede mahkumiyet kararı verildi. Mahkeme hakimi Murat Serdar Toprak, ilk duruşmada verdiği skandal cezayı ertelemeyip, para cezasına da dönüştürmeyerek hapis cezasının yolunu açtı. Karar, Dönay Şengül tarafından İstinaf Mahkemesi’ne taşındı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BÖYLE ADALET OLMAZ

Sosyal medya paylaşımlarından dolayı jet bir kararla hapse mahkum edilen Dönay Şengül, gazetemiz Akit’e konuştu. Şengül, “Bu ülkenin seçilmiş ilk ve tek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a her türlü hakareti yağdıran, ellerinde küfür pankartları taşıyan isimleri ve resimleri belli şahıslar elini kolunu sallaya sallaya gezerken benim onlara yönelik tepkimin cezası 2 yıl 6 ay hapis. Böyle adalet olur mu?” ifadelerini kullandı. Şengül, “Benim hiçbir paylaşımımda hiçkimseye hakaret yoktur. Bahse konu paylaşımlarımın birçoğu da Mustafa Kemal’i putlaştıranlara cevap vermek maksadıyla yapılmıştır. Böyle bir gerekçeden dolayı bir Türk vatandaşına verilecek cezanın onanması, Türk yargısını çağın gerisine düşürür.” şeklinde konuştu.

ŞENGÜL’E DESTEK ÇIĞ GİBİ

Skandal biçimde 2 yıl 6 ay hapse mahkum edilen Dönay Şengün için sosyal medya adresi Twitter’da destek kampanyası başlatıldı. “#DönayŞengülİçinSesVer” hashtagiyle binlerce vatandaş, Şengül’e destek çıktı, mahkemenin insan haklarını ayaklar altına alan kararını protesto etti. Birçok vatandaş, “Şengül’ün paylaşımları suç ise biz de o paylaşımları sahipleniyoruz, paylaşıyoruz” yorumlarını yaptı.


FARUK ARSLAN

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23