• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Çapkın Kürtçü' Kürkçü'den mide bulandıran açıklamalar

Yeniakit Publisher
2014-06-04 12:30:00 -
'Çapkın Kürtçü' Kürkçü'den mide bulandıran açıklamalar

Kürtlerin haklarını savunduğunu iddia eden ancak Roma'daki Aşk Çeşmesi önünde sevgilisi ile 3 Bin TL'lik C.M marka şarap içerek yaş günü kutlaması yapan 'çapkın solcu' Ertuğrul Kürkçü'den mide bulandıran açıklamalar...

Diyarbakır'da çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan annelerin eylemleri devam ederken siyasi partiler konuyu meclis gündemine taşıdı.

Teröristlerce kaçırılan çocukların dağdan indirilmesi için HDP'ye çağrı yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocukların bir an önce ailelerine teslim edilmesini istemişti. Bu açıklamaya HDP Grup Başkanvekili Ertuğrul Kürkçü, partisinin grup toplantısında vicdan yoksunu bir açıklamayla cevap verdi.

'ÇOCUKLARI ARAYIP BULMA KURUMU DEĞİLİZ!'

Duyarlı Kürtler tarafından "Bizler zor şartlarda kazandığımız paralarla ay sonunu zor getirirken o yurt dışında milyarlık içkiler ve kadınlarla gününü gün ediyor. Bu adam mı bizi temsil edecek?" sözleri ile sürekli eleştirilen Ertuğrul Kürkçü, PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların ailelerini örtülü bir siyaset içinde edilgen rol oynamakla itham ederek, "Biz askere alma dairesi olarak iş görmediğimiz gibi çocukları arayıp bulma kurumu değiliz" dedi.

ÇOCUKLARI DAĞA KAÇIRANLARIN ELE BAŞI GİBİ KONUŞTU

Parlamentoda partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, çocukların gitmeyi kendilerinin seçtikleri dağda kendilerine güvenlik bir mekan bulduklarını iddia etti. Çocukları dağa kaçıran PKK'lılardan biriymiş gibi konuşan Kürkçü, "Hükümetin aslında savaştırılmadıkları belli olan çocukların sığınmış oldukları bir kurumu yola getirmek için, onunla yukarıdan ilişki kurmak için HDP'nin, BDP'nin ve Amed Belediyesi'nin kapısına dayanmasında anlaşılacak hiçbir şey yok. Biz buradan hükümete çağrıda bulunuyoruz, siz evlerinden ayrılarak sınırın ötesine geçen ve orada kendilerine bir güvenli mekan bulduklarını düşünen ve buraya gitmeyi seçmiş olan çocukların ailelerine kavuşmalarını istiyorsanız yapacağınız en önemli şey barış sürecine hız vermek, çatışmayı ortadan kaldırmak, böylelikle herkesle birlikte o çocukların geri dönmelerine yardımcı olmaktır. Biz askere alma dairesi olarak iş görmediğimiz gibi çocukları arayıp bulma kurumu değiliz. Biz o ailelerin sıkıntısını anlıyoruz, o çocuklar eğer hakikaten ailelerine geri dönecek olsalar, onları bekleyen geleceğin ne olduğu hakkında bize kim hangi garantiyi verebilir" ifadelerini kullandı.

Bir teröriste parke verdiğini gösteren fotoğraftaki kişinin 45 yıl hüküm giydiğini belirten Kürkçü, "Bu çocukların geldiklerinde kendilerini bekleyen geleceğin bu olduğunu bile bile o çocukların buraya gelmesini bekliyorsunuz, hem de bunu bizim yapmamızı bekliyorsunuz, çok şey bekliyorsunuz. Ben ailelere tavsiye ederim, hem bizimle hem hükümetle diyalog kursunlar. Bu sorunun çözümü bu tür kapıya dayanmalarda değildir" diye konuştu.

KONUŞMASI İLERLEDİKÇE HADDİNİ AŞTI

"Ne yahu senin B planın, senin olsa olsa 'Yumuşak G' planın olur, ondan da bir şey çıkmaz" diyerek Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Kürkçü, HDP üyelerinin Gaziosmanpaşa Meydanı'nda açmak istedikleri Öcalan'a özgürlük standında yaşanan olaylara değinerek konuşmasını terör örgütünün propagandasını yaparak sürdürdü.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23