• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Canlı bomba saldırısında yaralanan çocuk sağlığına kavuştu

Yeniakit Publisher
2017-05-24 19:18:23 -
Canlı bomba saldırısında yaralanan çocuk sağlığına kavuştu

Gaziantep’te sokakta yapılan kına gecesi eğlencesine terör örgütü tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısında yüzünden yaralanan ve plastik cerrahi operasyonuyla yeni yüzüne kavuşan 11 yaşındaki Emrullah Urtekin, sağlığına kavuştu.

Saldırıda yaralanan Emrullah Urtekin, doktoru Plastik ve Rekonstruktif Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Mutaf ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Şahin, ziyarette, Emrullah ile sohbet ederek, çok iyi gördüğünü söyledi. Şahin, Mutaf’ın Gaziantep’in yetiştirdiği önemli değerlerden biri olduğunu belirterek, teşekkür etti. Şahin, "Bu şehrin yetiştirdiği önemli bir beşeri sermaye. Şehrimiz ve ülkemiz adına teşekkür ediyoruz, onur duyuyoruz. Sizin farklı bir dokunuşunuzla hayat bulan çok canlar var. Yine olağanüstü bir başarıya imza attınız. Anne kaburgasından kulak yaptınız. Yani bunlar olağanüstü şeyler ve bizim şehrimizden böyle bir hocamızın yetişmesi ve bu kadar uzmanlaşmasından da onur duyuyoruz" dedi.

Emrullah’ın üzgün halinin kalmadığını da belirten Şahin, "Allah razı olsun hocamızdan. Emrullah’ı ilk gördüğümde çok üzgündü. Şimdi okuluna gidiyor, çok güzel bir şekilde hayatına devam ediyor. Bu hocamızın beceri ve kabiliyetiyle oldu" şeklinde konuştu.

Doktoru tedavi yöntemini anlattı

Prof. Dr. Mehmet Mutaf, Emrullah’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emaneti olduğunu belirterek, kullandığı yöntem hakkında bilgi verdi. Mutaf, Emrullah’ın yanak ve dudak bölgesindeki eksik bölgeleri dokularından faydalanarak tedavi ettiklerini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Baba Urtekin’den teşekkür

Baba Suphi Urtekin ise böyle bir acının yaşanmamasını temenni ederek, Fatma Şahin ve Mutaf’a yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Yaşanan saldırı

Beybahçe Mahallesi’ndeki kına gecesine terör örgütü tarafından 20 Ağustos’ta düzenlenen saldırıda Emrullah Urtekin yüzünden yaralanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kenti ziyareti sırasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e talimat verip küçük Emrullah’a cerrahi müdahalede bulunulmasını istedi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’a götürülerek özel bir hastanede tedaviye alınan Emrullah’a, kendisi de Gaziantepli olan Plastik ve Rekonstruktif Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Mutaf başkanlığındaki ekip tarafından cerrahi operasyonları yapılarak sağlığına kavuşturuldu.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi farklı şekillerde yüz, el ve vücutları yanan iki çocuğun tedavisini de üstlendi. Bu kapsamda üç aylıkken yüzü yanan İbrahim ve kaynar suyla yüz, el ve vücudunun çeşitli bölgelerinde yanıklar olan Miray bebek Prof. Dr. Mehmet Mutaf tarafından tedavi edilecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23