• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cami düşmanları yeniden ortaya çıktı!

Yeniakit Publisher
2014-10-22 08:47:00 - 2014-10-23 18:48:43

İstanbul Üsküdar ilçesi Altunizade Mahallesi’nde yapılmak istenen ruhsatlı, plan projeli  küçük bir cami inşaatı bir grup çapulcu tarafından engellenmek istendi

MEHMET ÖZMEN / İSTANBUL / KENAN KIRAN / İSTANBUL - Gezici ve ulusalcı bir grup, Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu’nun önünde toplandı ve cami inşaatı için hafriyat çalışmasında bulunan iş makinalarının çalışmasını engelledi. İş makinalarının önünde duran çapulcular; cami inşaatı için konulan demir korkulukları yıktı. Çapulcular; araçlarını cami arsasına bırakarak cami inşaatını engellemeyi sürdürüyor. Koru Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yapılan Koru Camii’nin Üsküdar Validebağ Korusu’nun dışında yer aldığı ve otopark üzerine yapılacağı bildirildi. Üsküdar Belediyesi’nin otopark olarak kullanılan 1300 metrekarelik arsanın 200 metrekaresinin cami olarak inşaa edilmesine onay verdiği öğrenildi.  Bazı televizyonlar ve gazetelerin; Koru Camii’nin Validebağ Korusu’nun dışında yapılmasına rağmen korunun içinde yer alan ağaçların yok edildiğini iddia eden haberler yayınlaması dikkat çekiyor.

RUHSATLI CAMİ İNŞAATINA  ENGEL OLUYORLAR

Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen, hayırsever bir vatandaş  tarafından yapılan  cami inşaatının  167 pafta 1313 ada ve 197 parselden oluştuğunu, uygulamanın imar planında dini tesis olarak geçtiğini belirterek,  “Burada oturan sakinlerin cami inşaatı talepleri olmuştur. Hayırsever bir vatandaşımız da bu ihtiyacı üstlenmiştir. 24.09.2014 tarihinde belediyemiz tarafından inşaat ruhsatı verilmiştir. Arsanın mülkiyeti Üsküdar Belediyesi’ne aittir ve planda  cami alanı olarak ayrılmıştır. İnşaatın koruya taşacak hiçbir yanı yoktur.  Tamamen korudan ve yollardan çekme mesafelerine uyulmuş, ruhsata bağlı bir cami projesidir. Mahkeme kararlarına rağmen yapılan bir çalışma yoktur.  İnşaatın yapımını durduracak herhangi bir yargı kararı da yoktur” dedi.

VALİDEBAĞ KORUSU İMARA AÇILMADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun imara açılacağı yolundaki iddiaları net şekilde yalanladı.  Açıklamada; “Validebağ Korusu’nun kullanım hakkı daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’ndaydı. Korunun bakım işlemleri yapılamıyordu. Bu sebeple 2 yıllığına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildi. Ön tahsis 2 yıl için geçerli ve bu süre içinde Validebağ Korusu’nda gerekli bakım işlemleri yapılacak. Bu alanın imar ve yapılaşmaya açılması kesinlikle söz konusu değildir. Emirgan Korusu ve Hidiv Korusu gibi alanlardaki hassasiyet Validebağ Korusu için de geçerlidir” denildi.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23