• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çağdaş kölelik bitecek

Yeniakit Publisher
2017-12-07 10:48:00 - 2017-12-07 10:50:29
Çağdaş kölelik bitecek

Ali Yalçın, kamuda taşeron işçiliğin sona erdirilmesi ile birlikte ‘çağdaş kölelik’ olarak gördükleri bir sistemin de sone ermiş olacağını bildirdi.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, kamuda taşeron işçiliğin sona erdirilmesi ile birlikte ‘çağdaş kölelik’ olarak gördükleri bir sistemin de sone ermiş olacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taşeron işçilere verdiği kadro müjdesini Akit’e değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı düzenlemeyi, taşeron işçiliğin kamuda son bulması noktasında önemli ve değerli bir sonuç olarak görüyoruz. Çağdaş kölelik olarak tanımladığımız taşeron işçiliğin ve işçilerin saygın iş, insan onuruna uygun ücret noktasında hak ettikleri konuma kavuşmasında önemli ve değerli bir sonuç olarak görüyoruz” dedi.

‘KAZANIMLAR ELDE ETTİK’

Taşeron kamu görevlilerinin kadroya geçirilmesi ile önemli bir kazanım elde ettiklerini belirten Yalcın, “Memur-Sen olarak; kamu personel sisteminin kanayan yarası, olarak gördüğümüz 4/C (geçici personel) uygulamasının sona ermesi ve bu kapsamda istihdam edilen kamu görevlilerinin güvenceli ve kadrolu istihdamla ilişkilendirilmesi hedefimiz kapsamında, yeni bir kazanıma daha imza attık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla; “Memur-Sen ve Kamu İşveren Heyeti arasında imza altına alınan 3. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında tam zamanlı çalışan geçici personelin sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilebilmeleri konusunda çalışma yapılacaktır” hükmüyle öngörülen 4/C (geçici personel) statüsündeki kamu görevlilerin 4/B (sözleşmeli personel) statüsüne geçişleri kesinleşmiştir” diye konuştu.

‘ÇÖZÜME ZEMİN OLACAK’
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni düzenlemenin birçok sorunun çözülmesine zemin hazırlayacağını dile getiren Yalçın, “4/C kapsamında istihdam edilen kamu görevlisi arkadaşlarımızın mevcut durumda yaşadıkları birçok sorunun giderilmesine, mali ve sosyal haklara ilişkin beklentilerinin gerçekleşmesine, kamuda kadrolu istihdam mücadelemizdeki azim ve kararlılığın yine sonuç ve yeni kazanım üretmesine zemin oluşturacak 4/C’liler sözleşmeli personel statüsüne geçişi; çalışma hayatında, kamu personel sisteminde ve kamu hizmetleri zemininde kişiden kitleye sorunlar yumağı olan konuların ortak akılla, çalışmayla, diyalogla, katılımcı anlayışla çözümü konusundaki motivasyonu da artıracaktır” değerlendirmesinde bulundu.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23