• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Büyükada tahliyelerinde Schröder devreye girdi iddiası

Yeniakit Publisher
2017-10-26 15:01:00 - 2017-10-27 19:07:57
Büyükada tahliyelerinde Schröder devreye girdi iddiası

Büyükada davasında tahliye edilen Alman vatandaşı için eski Almanya eski Başbakan'ı Schröder'in devreye girdiği iddia edildi.

İstanbul Büyükada'da 5 Temmuz 2017'de yapılan gizli toplantıya ilişkin tutuklu yargılanan 8 sanık için tahliye kararı verilmişti. Tahliye kararı verilen 8 kişi arasında Alman vatandaşı Peter Steudtner de bulunuyordu. Alman vatandaşının serbest kalması için eski Alman Şansölye Schröder'in devreye girdiği öne sürüldü.

ALMAN DIŞİŞLERİ DOĞRULADI

Der Spiegel'e konuşan Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Schröder'in Alman vatandaşının serbest kalması için devreye girdiğini ve süreçte önemli rol oynadığını doğruladı.

''CESARET VERİCİ BİR ADIM''

Alman Dışişleri Bakanı'na göre, Ekim ayı başında Schröder Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Almanya Başbakanı Merkel'in bilgisi dahilinde bu temas gerçekleşti. Schröder, Peter Steudtner'in serbest kalması ile ilgili ayrıntılı açıklama yapmadı ancak memnunum demekle yetindi. Konuyla ilgili Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de konuştu. Tahliye kararını "Cesaret verici bir ilk adım" diye yorumladı. Kararın Almanya'nın adil yargılama talebinin dikkate alındığını gösterdiğini söyledi. Gabriel, kararı olumlu bulsa da Türkiye'de tutuklu bulunan diğer Alman vatandaşlarına dikkat çekti. "Halen nedensiz yere Türk hapishanelerinde hala tutulan Almanlar var. Bunlar için de bir çözüm bulunması ve serbest kalmaları için kararlı çabamızı sürdüreceğiz" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HÜKÜMET SÖZCÜLERİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Hükümet sözcüsü steffen seibert ise twitter üzerinden "Nihayet Peter Steudtner ve diğer insan hakları savunucuları serbest. Onlar için sevinçliyiz. Diğer tutukluları düşünüyoruz" mesajını paylaştı.

BU İDDİA İLE NE AMAÇLANIYOR?

Bununla birlikte Der Spiegel dergisinin bu iddiayı Türkiye'de yargının bağımsız olmadığı yönünde bir algı oluşturmak amacıyla ortaya attığı  belirtiliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23