• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Büyük yüzleşme: Metin Yüksel'i kim şehid etti?

Yeniakit Publisher
2015-10-04 15:30:00 - 2015-10-04 16:10:50

Beyaz Tv ekranlarında dün gece yine bir ilk yaşandı. 1979 yılında cami çıkışında katledilen şehid Metin Yüksel'in katilleri olduğu iddia edilen MHP'li İhsan Barutçu ve ve Ali Bilir'le Dinamit programında canlı yayında karşı karşıya geldi.

Moderatörlüğünü Latif Şimşek'in yaptığı Dinamit programında şehit Metin Yüksel cinayetinin tarafları canlı yayında karşı karşıya geldi.

O KURŞUNU SIKAN CEZA ALMADI

Metin Yüksel'i kendisinin öldürmediğini söyleyen Barutçu ' O kurşunu sıkan ceza almadı. Eğer yüreğiniz soğuyacaksa, deyin ki gelin şurada kafanıza sıkacağız... Gitmeyen İhsan Barutçu şerefsizdir. ' dedi.

KATİLE YARDIM ETTİ

Katledilen Metin Yüksel'in kardeşi Müfit Yüksel ise canlı yayına telefonla bağlanarak, ağabeyinin katili olduğu iddia edilen İhsan Barutçu'yla canlı yayında yüzleşti. Müfit Yüksel, İhsan Barutçu'nun yalan söylediğini ve gerçekleri gizlediğini ifade ederken "İhsan Barutçu kardeşini öldüren kişilere yardım etti. Ateş eden Ali Bilir'dir." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'METİN YÜKSEL'İ BEN ÖLDÜRMEDİM'

Programda adının geçmesi üzerine canlı yayına telefonla katılan Ali Bilir, Latif Şimşek'in ' Metin Yüksel'i siz mi öldürdünüz? ' sorusuna ' Ben öldürmedim ' cevabını verdi. Ali Bilir, Metin Yüksel'i öldüren kişinin kim olduğu sorusunu ise cevapsız bıraktı.

BARUTÇU FENALAŞTI

Öte yandan MHP'li İhsan Barutçu canlı yayında fenalaşırken, programa devam edemedi. -Beyazgazete-

ŞEHİD METİN YÜKSEL KİMDİR?

Metin Yüksel 17 Temmuz 1958'de Bitlis'te doğdu. Akıncılar Derneği'nin öğrenci liderliğini yaptı.

17 Temmuz 1958’de Bitlis’e bağlı Kolongo’da doğan Yüksel, İslâm alimi Sadrettin Yüksel'in oğludur. Dokuz yaşında ailesiyle İstanbul'un Fatih ilçesine yerleşen Yüksel, eğitim hayatı boyunca öğrenci organizasyonlarında hep ön saflarda rol aldı ve Akıncılar adı verilen öğrenci hareketinin liderliğine yükseldi.

İslâmî görüşleri ve karşı görüşlü kişi ve örgütlerle mücadeleleriyle bilinmektedir. 12 Eylül öncesi dönemin sağ-sol çatışmalarında Millî Selametçi kanadın gençlik lideri haline geldi. 26 Ekim 1977 günü Darüşşafaka Lisesi'nin önünde üç arkadaşı ile birlikte sekiz komünistin saldırısına uğrayan Yüksel, ikisi midesine, biri de dizine olmak üzere üç kurşun yarası almasına rağmen çatışmadan sağ kurtuldu. Sonrasında 23 Şubat 1979 tarihinde Fatih Camii'nin avlusunda tekrar kendisini ülkücü olarak tanımlayan çetelerin saldırısına uğrayan Yüksel, camii avlusudna şehid oldu.

Şehid Metin Yüksel, Türkiye'de sağ-sol oyununa gelmeyen Müslüman gençliğin hâlâ en büyük idollerinden birisidir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23