• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ'den büyük vurgun

Yeniakit Publisher
2017-10-20 08:15:00 - 2017-10-20 08:22:52
FETÖ'den büyük vurgun

FETÖ’nün vurgun yöntemini MASAK deşifre etti Toplanan paraların ABD’deki döviz hesaplarına yatırılarak ATM’den çekildiği, ikiz şirketlerle fonlandığı öğrenildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü’nün 41 şirketine bağlı 328 eğitim kurumunu incelemeye aldı, büyük vurgun ortaya çıkarıldı. FETÖ’nün sözde İstanbul imamı olan Ahmet Kirmiç’in FETÖ’nün en önemli eğitim kurumlarının da ortağı olduğu ve milyonlarca dolarlık şüpheli para trafiği tespit edildi. Değerli maden şirketinin inşaat şirketine aktardığı yüklü miktardaki paralar şüpheli işlem olarak değerlendirildi. 

ATM HESAPLARINA YATIRILMIŞ 

FETÖ’ün Türkiye’deki eğitim kurumlarından elde ettiği paraların bir bölümünü ABD’de şubesi bulunan bankalarda çok sayıda döviz hesabı açıldığı, Türkiye’den bu hesaba yatırılan paraların ABD’den bankamatik ATM’lerinden çekildiği, böylece para transferi ve havalesi yapılmadan paraların ABD’ye aktarıldığı tespit edildi. 

FETÖ BANKASINDAN YÜKLÜ KREDİ

FETÖ’nün ABD’de kurduğu yabancı isimli şirketlerin aynı isimle ikizini Türkiye’de kurdukları ve Türkiye’de kurulan bu şirketlere Bank Asya’dan yüklü miktarlarda kredi kullandırıldığı, örgüt yandaşı işadamlarının da bu şirketlere yüklü miktarlarda para fonladığı tespit edildi. Mali polis, FETÖ’nün eğitim kurumlarından elde ettiği paraları ABD’deki “The Respect İnstitute” ye aktardığı belirlendi. Soruşturmada FETÖ eğitim kurumlarında yönetici olan 47 kişinin sorgusu devam ederken, 219 velide müşteki olarak ifade verdi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AİLELER ŞİKAYETÇİ

 Veliler, FETÖ okullarında kendilerinden değişik baskı yöntemleriyle kurban parası istendiğini, öğretmenlerin çocuklarına FETÖ lideri Gülen’in kasetlerini izlettirdiklerini ve zorla Zaman Gazetesi’ne abone yaptıklarını anlattı.

60 TL'YE OKUL SATMIŞ

FETÖ’nün hileli okul devirleri de ortaya çıkarıldı. 31 Ekim 2013’te Özel Ufuk FEM Dershanesi İncirli Şubesi’nin Ufuk Eğitim İşletmeleri Ticaret A.Ş.’den Güven Eğitim Hizmetleri Ticaret A.Ş.’ tarafından devir alındığı ve Özel Güven FEM Dershanesi İncirli Şubesi adını aldığı tespit edildi. Bu devir işlemi 60 TL karşılığında yapıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23