• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Büyük resme bakarsak not indirimi olmamalı

Yeniakit Publisher
2014-09-30 08:03:00 - 2014-09-29 22:01:13
Büyük resme bakarsak not indirimi olmamalı

Türkiye’nin kredi notunun sırf jeopolitik gerginlikler sebebiyle aşağı yönlü revize edilmesinin yanlış olacağını vurgulayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Büyük resim Türkiye’nin mevcut notunun devam ettirilmesine işaret ediyor” dedi.

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'ye ilişkin bir not indirimi bence, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 'başka saiklerle olabilir' şüphesini artırıyor. Büyük resim, Türkiye'nin mevcut notunun devam ettirilmesine işaret ediyor" dedi. Şimşek bir televizyon kanalında katıldığı programda, gündemi değerlendirdi.

Enflasyon ve büyüme rakamlarının sorulması üzerine Şimşek, bu yıl öngörülmeyen birçok şok yaşandığını söyledi. Şimşek, "Merkez Bankası yılın başında para politikasını sıkılaştırdı ve dolayısıyla, ümit ediyorum ki yakında enflasyonda zirveyi buluruz ve çift haneye geçmeden enflasyon tekrar aşağı doğru bir trende girer ama gıda fiyatlarını öngörmek zor" diye konuştu.

Büyüme rakamlarını da değerlendiren Şimşek, “Muhtemelen bu sene büyümede hedefleri tuttururduk ama öyle görünüyor ki büyümede yüzde 3-3,5 arası bir rakam daha olası" dedi. Maliye Bakanı Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in, yapacağı değerlendirme ile ilgili de  şunları söyledi:

"Şunu görmemiz lazım. Bölgemizde sıkıntılar var ve bu Türkiye'ye yansıyor ama Türkiye'nin temelleri sağlam. Şimdi büyük resme bakalım; Siyasi istikrar var, kamu maliyesinde güçlü bir duruş var, Türkiye'nin borç düzeyi düşük, açığı düşük, cari açık daralıyor, enflasyon neredeyse zirveyi buldu ve büyüme makul, sürdürülebilir düzeyde. Peki böyle bir resme baktığınız zaman sırf jeopolitik gerginlikler arttı veya Amerikan Merkez Bankası faiz artırabilir diye Türkiye'nin kredi notunun aşağı yönlü revize edilmesi bence yanlış olur. Büyük resim, Türkiye'nin mevcut notunun devam ettirilmesine işaret ediyor."

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23