• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Burun tıkanıklığından bir dakikada kurtulun

Yeniakit Publisher
2017-09-27 01:52:00 - 2017-09-27 02:06:06
Burun tıkanıklığından bir dakikada kurtulun

Burun tıkanıklığının sebebine göre mücadele için doğru yol seçmeli ve semptomlardan tamamen kurtulmalısınız.

Burun tıkanıklığı, mikrop ve alerjenlerin varlığından dolayı burundaki mukus zarlarının iltihaplanmasıyla oluşan bir sağlık problemidir. Bu durumu tetikleyen birçok faktör vardır, ancak öylesine rahatsız edici bir hal alır ki insanları günlük aktivitelerini yapamaz duruma getirir.

Burun tıkanıklığı çoğu zaman soğuk algınlığı, grip ya da başka bir nefes yolu rahatsızlığına yakalanmak üzere olduğunuzun belirtisidir. Alerji, mevsim değişikliği ve hava kirliliği de bu rahatsızlığı tetikleyen diğer faktörlerdir. Tıkanıklığın sebebi ne olursa olsun çok rahatsız edici bir problemdir. Çünkü, normal şekilde nefes almanızı engeller ve hatta şiddetli baş ağrılarına bile neden olabilir.

NEDENLERİ NELERDİR?

Burun tıkanıklığı grip, soğuk algınlığı ve alerjinin sık görülen semptomlarından biridir. Tıkanıklığa neyin sebep olduğunu bulmak oldukça önemlidir. Çünkü, böylece onunla nasıl mücadele edeceğinize karar verebilirsiniz.

Soğuk algınlığı: Soğuk algınlığı burun tıkanıklıklarının temel sebeplerinden biridir. Üşüttüğünüz zaman burnunuz size rahatsızlık vermeye başlar ve neredeyse 5 dakikada bir hapşırmak zorundan kalırsınız.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Alerjiler: İnsanlarda burun tıkanıklığına neden olabilecek birçok çeşit alerji vardır. Toza, polene, kire, evcil hayvanlara ve daha çeşitli birçok şeye alerjisi olan insanlar vardır. Bu tip bir tıkanıklık akciğerlere giren yabancı maddelerin savunma amaçlı olarak girişinin engellenmeye çalışılmasıyla oluşur. Ayrıca böyle bir durumda alerji veya bir hastalığın varlığını anlamak için hapşırıp hapşırmadığınıza bakabilirsiniz.

Mevsim değişiklikleri: Mevsimlerdeki hızlı değişimler vücudunuzun direncini düşürebilir ve alerjik rahatsızlıklara neden olabilirler. Burun tıkanıklığı aşırı rüzgara maruz kaldıktan hemen sonra da görülebilir.

Burun tıkanıklığına neyin sebep olduğunu bulduktan sonra onunla mücadele etmek için en etkili yolu aramaya başlayabilirsiniz. Mümkünse her zaman semptomlarınızı yok edecek tedavileri uygulamaya çalışın. Bir de bu durumdan bir dakika içinde nasıl kurtulacağınızı gösteren alternatif bir yöntem var...

BURUN TIKANIKLIĞI BİR DAKİKADA NASIL GEÇER?

Tıkanıklığı bir dakika içerisinde tedavi etmek imkansız gibi görünse de gerçek şudur ki, bu, geleneksel Çin tıbbından türetilen akupresür tekniği sayesinde mümkündür. Aslında bu kolay teknik burun deliklerinizi açmaya yardım etmesinin yanında, birçok çeşit ağrıyı da dindirmeye yardımcı olur.

Parmak uçlarınızı vücudunuzun belli bir noktasına bastırıp bırakma şeklinde uygulanan aküpresür tekniği oldukça etkili bir yöntemdir. Ancak verim alabilmek için günde üç defa uygulanması gerekir.

1. baskı noktası kulak memesi: Kulak memenize 10 defa nazikçe masaj yapın.

2. baskı noktası kulak memelerinin arkası, kıkırdaklı kısmın biraz altı: Doğrudan kıkırdağa baskı uygulamadan 10 defa bastırıp bırakın.

3. baskı noktası burun kemerinizin üstü, gözlerinizin arası: Bir dakika boyunca bu bölgeye hafifçe baskı uygulayın. Bu özellikle sinüslerin iltihaplanmasını ve kurumasını engellemek için faydalıdır.

4. baskı noktası yanaklarınızın gözbebeklerinizle aynı hizada olduğu alt kısımları: Yüzünüzün bu bölgesine bastırıp bırakın. Bu baskı noktası tıkanıklıkla mücadele etmesi için sinüslerin açılmasını sağlar.

5. baskı noktası burun deliklerinin altı: Parmak uçlarınızı burun deliklerinin hemen altına yerleştirin ve dairesel hareketlerle hafifçe bastırın ve bunu 10 defa tekrarlayın.

sagligabiradim.com

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23