• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bursa'daki canlı bombanın fotoğrafı

Yeniakit Publisher
2016-05-03 09:24:00 -
Bursa'daki canlı bombanın fotoğrafı

Bursa Ulu Camii'nde terör saldırısı düzenleyen canlı bomba Eser Çali'nin terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda iken çekilen fotoğrafı ortaya çıktı.

Bursa'da geçtiğimiz çarşamba günü canlı bomba saldırısını düzenleyen Eser Çali'nin fotoğrafı ortaya çıktı.

PKK terör örgütünün dağ kadrosunda çekilen fotoğrafı ele geçirilen Çali'nin Bursa'ya geldikten sonra çeşitli yerlerde keşifler yaptığı, çanta ve cep telefonu aldığı öğrenildi.

Okulu bırakıp PKK'ya katılmış

Öte yandan Bursa'daki terör saldırısını gerçekleştiren Iğdır Aralık nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki Eser Çali'nin, üniversite eğitimini yarıda bırakarak bölücü terör örgütü PKK'ya katıldığı bildirildi.

Iğdır'ın Ortaalican köyünde yaşayan ailesinden alınan örnekler ile DNA örneklerinin karşılaştırılması sonucu intihar bombacısı olduğu kesinleşen Eser Çali'nin (24), 2009 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Coğrafya Bölümü'nü kazanarak, Ankara'ya gitti.

Çali'nin, fakültenin 3'üncü sınıfındayken, 2012 yılında bölücü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katıldığı ve ailesinin Ankara'da kızlarıyla ilgili kayıp müracaatında bulunduğu öğrenildi.

Tarihi Ulu Cami'nin batı girişi bölümünde, 27 Nisan'da bir kadın terörist üzerindeki bomba düzeneğini patlatmıştı. Olayda terörist ölmüş, civardaki 13 vatandaş yaralanmıştı. Soruşturma kapsamında Bursa, Mardin, Şanlıurfa, İzmir, İstanbul ve Afyonkarahisar'da 17 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11'i, sorgularının ardından savcılık tarafından salıverilmiş, Emine K. ve kardeşi Tuba K. ile Ümmü Gülsün M, Zekiye Z, Mithat T. ve İsa C. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Canlı bombanın keşif yaptığı görüntüler

Bursa'da, tarihi Ulu Cami civarında gerçekleşen terör saldırısının planlanıp uygulanması ve teröristin örgüt bağlantıları polis ekiplerince tespit edilerek, olay kısa bir sürede aydınlatıldı. Teröristin, Ulu Cami çevresinde rutin olarak görev yapan polislerden ikisini gördüğü ve bundan 7 saniye sonra elindeki çantada bulunan düzeneği kullanıp bombayı patlattığı ortaya çıktı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23