• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Burhan Kuzu: Demirtaş yalan şampiyonu

Yeniakit Publisher
2015-08-01 14:59:00 -
Burhan Kuzu: Demirtaş yalan şampiyonu

Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanlığını yapan Prof. Dr. Burhan Kuzu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın iddialarına tokat gibi cevap verdi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, gündeme ilişkin konularla ilgili olarak partisinin düzenlediği basın toplantısınında konuştu. Demirtaş, partileriyle ilgili bir duyum aldıklarını belirterek, "Aldığımız duyumlara göre, Burhan Kuzu'nun bürosunda parti kapatma planı yapılıyor. Bunla ilgili dosya hazırlayıp bu yılın sonuna kadar HDP'yi kapatmayı düşünüyorlar" dedi. Cumhurbaşkanı Danışmanı Burhan Kuzu ise HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın suçlamalarını sert bir dille yalanladı.

Burhan Kuzu, “Bu iddiaları reddediyorum. Benim üzerinden Cumhurbaşkanını hedef göstermek istiyorlar. İddialar deli saçması. Benim ömrümde özel bürom olmadı. Mağduru oynuyor. Demirtaş yalan şampiyonu” dedi.

Burhan Kuzu, ömrü boyunca özel bir bürosu olmadığını belirtirken, parti kapatmalara karşı olduğunu bütün dünyanın bildiğini söyledi. Kuzu, “Ömrümde hiç özel bürom olmadı. Hala da yok” diye konuştu.

Kuzu, “Bütün dünya bilir ben her zaman parti kapatmaya karşı oldum. Her platformda da bunu dile getirdim” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’ın, parti kapatılmasına karşı tavrının da samimi olmadığını dile getiren Burhan Kuzu, Anayasa Komisyonu Başkanı iken, parti kapatılmasına yönelik Anayasa değişikliği maddesine AK Parti içerisinde de karşı olan vekillerin olduğunu söylediğini belirterek şöyle dedi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Ben, o dönem Anayasa Komisyonu Başkanı iken, bunlara yalvardım. ‘Bu maddeye karşı çıkanlar var. Bizim parti içeresinden de karşı çıkanlar var. Destek olun bu maddeıdüşmesin dedim heçbirisi gelmedi’ Genel Kurul’a bile girmediler. Madem parti kapatılmalarına karşıydılar o dönem bu maddeye destek verebilirlerdi. Gbunlar mağduru oynuyorlar benim üzerimden Cumhurbaşkanını hedef alıyorlar. Söyledikleri külliyen yalan. Bütün bu iddiaları yalanlıyorum,kabul etmiyorum. Demirtaş’ı da yalan şampiyonu ilan ediyorum. “

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23