• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Burhan Kuzu: Bu zevki Demirtaş’a tattırmayacağız!

Yeniakit Publisher
2015-08-02 18:25:00 -
Burhan Kuzu: Bu zevki Demirtaş’a tattırmayacağız!

“HDP’ye kapatma davası Burhan Kuzu’nun ofisinde hazırlanıyor” diyen HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a Burhan Kuzu’dan cevap geldi. Sabah.com.tr’ye konuşan Kuzu, “İspatlayamayan şerefsizdir. Benim yıllardır ofisim bile yok. Demirtaş HDP’nin kapatılması için can atıyor. Bu zevki Demirtaş’a tattırmayacağız.” dedi.

Bugün HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın gazetelerde yer alan "HDP'ye kapatma davası Burhan Kuzu'nun ofisinde hazırlanılıyor" açıklamasına Burhan Kuzu'dan sert tepki geldi.

Sabah.com.tr'ye konuşan Burhan Kuzu özetle şunları söyledi:

BENİM OFİSİM BİLE YOK

Bunlar deli saçması iddialar. Selahattin Demirtaş ofisimde parti kapatma davasının planlandığını söylemiş. Benim yıllardır ofisim bile yok. Böyle bir çalışmanın içerisinde de asla değilim. Ben Selahattin Demirtaş'ı "2015 yılının yalan makinası" ilan ettim. Şampiyonluğu hala kimseye bırakmıyor.

PARTİ KARATMAYI ZORLAŞTIRMAYA ÇALIŞTIM BDP'LİLER DESTEK BİLE OLMADI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

35 yıldır Anayasa hukukçusuyum. Parti kapatmalara her zaman karşı çıktım. Bu hafta 7-8 kanala çıkıp bu konuda görüşlerimi aktardım. 2010 yılında parti kapatma konusu meclis gündemine geldi. Destek için BDP'lilerle gittim görüştüm. Ne destek verdiler ne de meclis görüşmelerine katıldılar. Şimdi utanmadan bana böyle iftiralar atıyorlar.

DEMİRTAŞ KAPATILSIN DİYE CAN ATIYOR AMA BU ZEVKİ ONA TATTIRMAYACAĞIZ

Demirtaş HDP'nin kapatılması için elinden geleni yapıyor. Parti yöneticileri de bu yönde açıklamalar yaparak partiyi kapattırmaya çalışıyorlar. Amaçları mağduru oynayarak seçmeni ve uluslararası kamuoyunu ayağa kaldırmak. Demirtaş ve HDP yöneticileri partinin kapatılması için can atıyor. Ama biz bu zevki Demirtaş'a tattırmayacağız. HDP'nin kapatılması gibi bir gündemimiz yok. Ayrıca bu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi'nin konusu. Siyasetin konusu değil.

HDP KAPATILMAYI YÜZ BİN KEZ HAK EDİYOR AMA BEN KAPATILMASINI İSTEMİYORUM

Bence HDP kapatılmayı yüz bin kez hakkediyor. AİHM kararları ortada. Şiddete destek veren parti kapatılır. İspanya'da bunu örnekleri var. HDP'de zaten kapatılması için elinden geleni yapıyor. Şiddet çağrısı yapıyor. Terör örgütüne destek veriyor. Tüm bunlara rağmen ben HDP'nin kapatılmasına karşıyım.

DEMİRTAŞ ÖNCE KATLEDİLEN 50 KİŞİNİN HESABINI VERSİN

Demirtaş benimle uğraşacağına Kobani eylemleri sırasında tahrik ettiği insanların katlettiği 50 kişinin hesabını versin. Ben Cumhurbaşkanlığı danışmanlığına geçtiğim için benim üzerinden Cumhurbaşkanlığı makamını hedef alıyor.

Kaynak: Sabah.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23