• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bunu kim gazeteci yaptı?

Yeniakit Publisher
2015-07-02 12:25:00 - 2015-07-02 12:40:00
Bunu kim gazeteci yaptı?

Bir valinin, kamu düzenini tehdit eden durumlarda gösteri ve yürüyüşleri engelleme yetkisine sahip olduğunu bilmeyen bir adama nasıl köşe yazdırılır? O bahsettiğin yargı kararında da, “Derhal tepki verilmesinin haklı olduğu özel durumlar” deniliyor Yakup! O gösteri ise planlıydı... Köşe yazmak poşetlik dergi çıkarmaya benzemez Yakup! İşte Yakup’un o yazısı:

İŞTE O YAZI:

İstanbul’daki LGBTİ yürüyüşüne “canice hislerle” müdahale edip orantısız şekilde göstericilere şiddet uygulayan polisi, İstanbul Valisi şöyle savundu:

“Yürüyüş ile ilgili Valiliğimize müracaat olmadı. Kanunların verdiği yetki dahilinde orantılılık ilkesine özen gösterildi.”

Bu adam nasıl Vali olmuş, bilemiyorum. Türkiye için utanç vesilesi olmalı, böyle birisinin İstanbul gibi bir dünya metropolünde valilik yapıyor olması.

Birincisi: 15 gün önce izin için müracaat edilmişti. / İkincisi: AİHM kararlarına göre zaten izin istemek de gerekmiyordu. Bu, bir demokraside herkesin hakkıdır. İzin gerekmiyor. / Üçüncüsü: Yürüyüş yapmak isteyenler şiddete yönelmemişlerdi. / Dördüncüsü: Müdahale orantılı filan değildi. Polis aşırı şiddet kullandı. Plastik mermi, biber gazı, TOMA ile müdahale etti. (...) Beşincisi: Anayasa Mahkemesi’nin buna benzer bir olayla ilgili kararı daha on gün önce yayınlandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mahkeme kararında şöyle deniliyor:

“Derhal tepki verilmesinin haklı olduğu özel durumlarda ve protesto barışçıl yöntemlerle yapıldığında, bu tür bir eylemin, sadece bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmediği gerekçesiyle dağıtılması barışçıl toplantı hakkına ölçüsüz bir sınırlama olarak değerlendirilmelidir.”

İstanbul Valisi ve onun kanunsuz emirlerini uygulayan polis müdürleri ağır bir suç işledi.

Anayasa’yı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni, AİHM ve AYM kararlarını bilerek ve isteyerek ihlal ettiler. (...)

MEHMET YAKUP YILMAZ / HÜRRİYET

Akit Arşiv sayfasından...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23