• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bunlar da besinlerin neşeli olanları!

Yeniakit Publisher
2017-03-20 13:39:00 -
Bunlar da besinlerin neşeli olanları!

Bazı besinler içerdiği serotonin gibi maddelerle kişiye mutluluk veriyor. Stres altındayken ve enerjiniz düştüğünde imdada peynir, çikolata, incir, muz ve ceviz gibi besinler yetişiyor.

Şehir hayatının yoğunluğu iş stresi, kişisel sorumluluklar gibi pek çok etken mutsuz ediyor. Böyle anlarda birçok kişi kendini iyi hissetmek için bir şeyler atıştırıyor. Çünkü bazı besinler içerdikleri serotonin gibi maddeler nedeniyle mutluluğun kapılarını aralayabiliyor. Memorial Ankara HastanesiBeslenme ve Diyet Bölümü'ndenDyt. Emine Yüzbaşıoğlu, mutluluk verip neşelendirirken kilo aldırmayan besinleri şöyle sıralıyor:

BİTTER ÇİKOLATA: Tatlı isteğini diğer çikolatalara oranla daha hızlı keser. Kahvenin yanında küçük 1-2 kare bitter çikolata yenebilir.

MUZ: Serotonin içeriği yüksektir. Ara öğünde günde 1 tane tüketilebilir.

CEVİZ: Fındık, çiğ badem, fıstık seratonin açısından zengin olsa da ceviz bu konudaki en etkin kuruyemiştir. Günde 2-3 ceviz tüketmek stresi azaltıp, mutlu eder.

AY ÇEKİRDEĞİ: Hem çiğneme refleksini harekete geçirmesi hem de yüksek serotonin oranıyla stresi azaltan önemli bir yiyecektir.

KURU İNCİR: Serotonin içeren kuru meyvelerin başında kuru incir gelmektedir. Ara öğünlerde tercih edilen kuru incir, kan şekerini düzenleyerek kaygı seviyesini azaltır.

BEZELYE: Ana öğünlerden birinde bezelye tüketmek kişinin kendini daha iyi hissetmesini sağlar. Bezelye, serotonin seviyesini yükseltmek için önemli bir kaynaktır.

PEYNİR: Kahvaltıda peynir tüketerek güne serotonin içeren bir öğünle başlamak, gün boyu daha enerjik ve mutlu olmaya fayda sağlar. Miktarı kilo artışına neden olabilecek kadar çok olmamalıdır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23