• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

''Buhari hadis kitabı terörün kaynağıdır(!)''

Yeniakit Publisher
2017-04-10 17:38:00 - 2018-08-14 15:38:17
''Buhari hadis kitabı terörün kaynağıdır(!)''

Avustralya'da yaşayan Muhammed Tevhidi adlı İranlı molla, Sahih-i Buhari kitabının 'terör' faaliyetlerinin kaynağı olduğunu ileri sürdü.

Muhammed Tevhidi adlı Avustralya’da yaşayan İran kökenli bir molla, Sky News kanalında katıldığı bir programda 'İslam'da reform' çağrısı yaptı. 'Sahih-i Buhari' gibi hadis kitaplarının yasaklanması gerektiğini belirten Tevhidi, aksi halde Müslümanların tüm dünya için 'problem' teşkil etmeye devam edeceğini ileri sürdü.

Güney Avustralya İslam Cemaati adlı kuruluşun imamlığını da yapan Muhammed Tevhidi, Adelaide Rotary Kulübü’nde önceki ay bir konuşma gerçekleştirmişti. İsrail yanlısı yayın organları tarafından da 'heyecanla' paylaşılan konuşma, İslami çevrelerin tepkisine neden olmuştu.  


Tevhidi, Filistin'in Yahudilere ait olduğu, camilere sınırlama getirilmesi ve burkanın yasaklanması gerektiği gibi 'aykırı' görüş ve tavsiyeleri ile tanınıyor. 

Sünni çevreler, İran’ın Kum kentinde eğitim görmüş bir molla olan Tevhidi'nin, Şia'nın temel inanç esaslarından biri olan 'takiyye'de bulunduğunu ileri sürüyor.

Tevhidi'nin Sünni kaynakları Avustralya'da 'terör kaynağı' olarak hedef tahtasına oturtmak ve böylelikle Şii inancına alan açmak istediği iddia ediliyor.    

Avustralya'da yaşayan Müslümanların ve İslam'ı seçen bu ülke vatandaşlarının Sünni ağırlıkta olması nedeniyle Tevhidi'nin böyle bir stratejiyi benimsediği ifade ediliyor. 

Mepa News
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23