• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bugün, Sincan… Komandolar, infaz koruma memurlar, bomba arama köpekleri ve TOMA’lar…

Yeniakit Publisher
2017-05-20 15:04:00 - 2017-05-20 15:05:22
Bugün, Sincan… Komandolar, infaz koruma memurlar, bomba arama köpekleri ve TOMA’lar…

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin aralarında sözde Yurtta Sulh Konsey üyeleri Akın Öztürk, Mehmet Partigöç ve Mehmet Dişli'nin de bulunduğu 221 sanığın yargılanacağı Sincan Cezaevi kampüsünde, güvenlik önemleri alındı. Pazartesi günü başlayacak dava boyunca jandarma komando ve cezaevi personelinden oluşacak bin 500 kişilik güvenlik ekibi görev yapacak. 15 Temmuz'dan sonra Sincan Cezaevi Kampüsü için alınan "uçuşa yasak alan" uygulamasına devam edilecek. Olası bir hava saldırısına karşı Eskişehir'den kontrol edilen hava savunma sistemleri aktif olacak.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe  girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin aralarında  sözde Yurtta Sulh Konsey üyeleri Akın Öztürk, Mehmet Partigöç ve Mehmet Dişli'nin  de bulunduğu 221 sanığın yargılanacağı, Sincan Cezaevi Kampüsü'nde geniş güvenlik  önemi alındı.

    Pazartesi başlayacak dava için cezaevi yönetimiyle cezaevi Jandarma  Tabur Komutanlığınca alınan güvenlik önemleri, son kez gözden geçirildi. Dava  boyunca jandarma komando ve cezaevi personelinden oluşan bin 500 kişilik güvenlik  ekibi görev yapacak. Ankara Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görevli  komandolar, infaz koruma memurları, bomba arama köpekleri, zırhlı araçlar ve  TOMA'lar bugün yapılan son denetlemeye katıldı. Ayrıca "arı dron" olarak  adlandırılan mini uçan kameralar da ilk kez kullanıldı.

    Güvenlik önlemleri kapsamında, cezaevi kampüsüne girecek araçlar,  jandarma araçlarındaki plaka okuma sistemleri tarafından kayıt altına alınacak.

    15 Temmuz'dan sonra Sincan Cezaevi Kampüsü için alınan "uçuşa yasak  alan" uygulamasına devam edilecek. Olası bir hava saldırısına karşı Eskişehir'den  kontrol edilen hava savunma sistemleri da aktif olacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

    Cezaevi çatılarında konuşlandırılan uçaksavarların yanı sıra dava  süresi boyunca onlarca keskin nişancı da duruşma salonunu gören yüksek alanlarda  görev alacak.

    Keskin nişancıları 10 kilometre alanda havadan gelebilecek saldırılara  karşı uyaracak yerli üretim Koral termal kameraları da güvenlik önemleri  kapsamında kullanılacak.

    Ayrıca kampüs dışında da çevik kuvvet ekiplerinin yanı sıra sanık  yakınları ve duruşmayı izlemek için gelenler arasında provokasyon çıkarmak  isteyenlere karşı sivil güvenlik görevlileri de hazır bulundurulacak.

    - Salona ilk Yurtta Sulh Konseyi üyeleri alınacak

    Jandarma komandolarının oluşturacağı güvenlik koridorunda duruşma  salonuna önce Akın Öztürk, Mehmet Partigöç ve Mehmet Dişli'nin de aralarında  bulunduğu Yurtta Sulh Konseyi üyeleri alınacak. Mahkemenin işleyişi için  hazırlanan tensip tutanağına göre sanık kürsüsüne ilk Öztürk çıkacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23