• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bugün FETÖ'nün kirli yargı darbe girişiminin yıldönümü... 17/25 Aralık'ta ne olmuştu?

Yeniakit Publisher
2017-12-17 08:49:00 - 2017-12-17 08:52:00
Bugün FETÖ'nün kirli yargı darbe girişiminin yıldönümü... 17/25 Aralık'ta ne olmuştu?

FETÖ; 17-25 Aralık'ta birbiriyle ilgisiz dosyaları birleştirip kamuoyuna 'yolsuzluk' diye sunarak siyasete darbe vurmak istemişti.

2023 vizyonu çerçevesinde planlanan 3. Havalimanı, 3. Köprü ve Kanal İstanbul gibi mega projeleri hedef aldı. Bu doğrultuda, Türkiye'ye çağ atlatacak projeleri üstlenen işadamları FETÖ militanı savcılar tarafından gözaltına alınmak istendi.

12 İHBAR AYNI ADRESTEN YAPILDI

17 Aralık darbe girişimi isimsiz ihbar mektuplarıyla başlatıldı. İsimsiz ihbarlarla soruşturma açılması ve bunların delil yapılması kanunda suç olmasına rağmen FETÖ'cü savcılar, aldıkları emir doğrultusunda operasyon talimatı verdi. Yapılan ihbarlar, İhbarı yapanların adreslerine bakılmaksızın delil kabul edildi. Ancak aynı adresten tam 12 ihbar yapılmıştı.

 

 HUKUK SKANDALI: 17 ARALIK DOSYASI UYAP'A GİRİLMEDİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

17 Aralık darbe girişimini yöneten savcılar, İstanbul Başsavcısı'na haber vermeden düğmeye bastı. Soruşturmanın detaylarının Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'ne (UYAP) girilmemesi yapılan hukuksuzluğu gözler önüne serdi.

DİNLEME TERÖRÜ

FETÖ tarafından gerçekleştirilen 17 Aralık darbe girişimi öncesi çok sayıda siyasetçi, gazeteci ve iş adamı hakkında, farklı isimlerle dinleme kararı çıkarıldı. Dinleme kararı çıkarılan kişinin sahte isimlerle dinlemeye alınması FETÖ'nün hukuk tanımaz operasyonunu ortaya koydu. Yasa dışı dinlemeleri engellemek ve mahkemelerin verdiği dinleme kararlarının yasal çerçeveye uygunluğunu kontrol etmek için kurulan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) da, FETÖ'nün yasadışı dinlemelerine çözüm olamadı.

 FETÖ'NÜN 17 ARALIK MEDYA HAMLESİ

17 Aralık darbe girişiminde medya ile ilişkileri yönlendirme işini eski Ergenekon savcılarından Fikret Seçen'in yürüttüğü ortaya çıktı. Seçen, darbe sabahı daha önceden bilgilendirdiği bazı basın mensuplarını yanına çağırdı ve medyada yer almasını istediği belge, bilgi ve görüntüleri verdi. Zekeriya Öz dahi Fikret Seçen'in onayı olmadan kimseyle herhangi bir bilgi paylaşmadı.

 17 ARALIK DARBE GİRİŞİMİNİN KİRLİ TELEFON TRAFİĞİ

17 Aralık darbe girişiminde rol oynayan emniyet müdürlerinin kirli operasyon öncesi ve sonrasındaki yoğun telefon trafiği açığa çıktı. Emniyetçilerin başta CIA'in merkezi Virginia Eyaleti olmak üzere 25 farklı ülkeden 100'ün üzerinde uluslararası numarayla görüştüğü öğrenilirken, polislerin yurtdışı telefon trafiğinin darbe günü zirve yapması, darbenin uluslararası bağlantılarını da gözler önüne serdi.

 

SKANDAL TELEFON

17 Aralık darbe girişiminin başaktörlerinden dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun'un operasyon günü Fethullah Gülen'in Pensilvanya'daki yardımcısına tekmil verdiği ortaya çıktı. Tosun, 17 Aralık saat 15:28:39'da ABD Virginia'dan bir numarayla 193 saniye görüşme yaptı. Polisin mercek altına aldığı numara Gülen'in yardımcılarından Sinan Dursun'a çıktı.

 Dönemin FETÖ'cü İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun

EMNİYETE FETÖ BASKINI

FETÖ'cü savcı Zekeriya Öz, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne baskın düzenledi. Mali Şube'yi basan Zekeriya Öz, polislere zorla örgüt şeması yazdırmaya kalkışırken, örgütün tepe ismi olarak da Tayyip Erdoğan'ı koydurdu.

SAVCI AKKAŞ BİLDİRİ DAĞITTI

17 Aralık darbe girişimi dosyası elinden alınan FETÖ'cü savcı Muammer Akkaş adliye önünde bildiri dağıttı. İstanbul Adliyesi önünde bildiri dağıtarak bu alanda bir ilke imza atan Muammer Akkaş'ın, HSYK'daki FETÖ'cülerden talimat aldığı ortaya çıktı. Soruşma yapmasının engellendiğini savunan Akkaş'ın, HSYK'daki 'abileri' ile görüştükten sonra bildiri dağıttığı belirlendi.

 Adliye önünde skandal bildiri dağıtan dönemin savcısı Muammer Akkaş

DÖNEMİN BAŞBAKANI

17 Aralık operasyonlarını gerçekleştiren savcı ve polisler, dosyanın 'sakıncalı' buldukları kısımlarını imha ettiler. Ancak mali şube ve siber suçlar bölümü imha edilen ve silinen bu verilerin geri dönüşümünü sağladı. 'Dönemin başbakanı' ifadesi, 'geri dönüşümü sağlanan' dosyalarda bulundu. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında hazırlanan fezlekelerde 'Dönemin Başbakanı' ve 'Devrik Başbakan' gibi ifadelerin geçtiği görüldü.

2012/656 esas numaralı 25 Aralık soruşturmasında geçen 'Dönemin Başbakanı' ifadesi

ASIL HEDEF ERDOĞAN'DI

17 Aralık Aralık darbe girişiminin başında bulunan Celal Kara, gerçek hedefin Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hedef bendim. Oğlum üzerinden bana ulaşacaklardı" açıklamasını yorumlayan Celal Kara, "Bizim dosyamızda Bilal Erdoğan ile ilgili bariz bir şey yoktu. Ama Başbakan ile ilgili bir şeyler çıkardı. Bence Erdoğan işin içindeydi" diyerek, asıl hedefin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu ve Bilal Erdoğan hakkında herhangi bir delil olmadığını itiraf etti.Cumhuriyet 25 Ocak 2015 tarihli "1 numara Erdoğan'dı" başlıklı haberinde, FETÖ'cü savcı Celal Kara'nın 17 Aralık'taki asıl hedefin Erdoğan olduğuna ilişkin itirafına yer verdi.

 İLKER BAŞBUĞ: 17 ARALIK DARBE GİRİŞİMİDİR

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Balyoz Davası'nın temyiz duruşmasına gönderdiği savunmada 17/25 Aralık operasyonlarının darbe girişimi olduğunu söyledi. (Sabah)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23