• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu safsatayı kimse yemez

Yeniakit Publisher
2014-10-01 10:26:00 - 2014-10-01 10:58:10
Bu safsatayı kimse yemez

Paralel yapıyı bağımsız ve tarafsız olarak yutturmaya çalışan “liberal antenleri” kaleme alan Mehmet Ocaktan, iş yargıyı kuşatan paralel vesayete gelince, bunların bütün bildiklerini unuttuklarını yazdı ve “Eğer hâlâ vicdanları kanatan, hukuku utandıran bu örnekleri bir adalet tecellisi olarak görüyorsanız, orada söz bitmiştir. Size kolay gelsin” dedi

İŞTE O YAZI:

(..) Son günlerde HSYK seçimleri üzerinden köşelerinde bol bol ‘kuvvetler ayrılığı’ vaazı veren kripto kalemler siyasi iktidarın yargıdaki paralel yapılanmayla ilgili uyarılarını, “HSYK’yı yürütmeye uyumlu hale getirme hırsı” olarak değerlendirip parlak cümlelerle paralel despotizmi gizlemeye çalışıyorlar.

Ama öyle yağma yok, bir taraftan ‘yargı bağımsızlığı’, ‘kuvvetler ayrılığı’ diyerek gösterişli masallar anlatacaksınız, ama iş yargıyı kuşatan paralel vesayete gelince bütün bildiğiniz evrensel hukuk ezberlerinizi unutuvereceksiniz.

Peki, çok önem verdiğiniz şu kuvvetler ayrılığı ilkesi yargıyı kuşatan paralel vesayet için geçerli değil mi? Yoksa sizin okuduğunuz evrensel hukuk ilkeleri mistik vesayete cevaz mı veriyor?

Eğer birazcık olsun ‘adalet’ diye bir kavrama inanıyorsanız ve de yüreğiniz varsa çıkar, yargıda paralel vesayetin asla kabul edilemeyeceğini açık açık yazarsınız. Aksi takdirde bu yazdığınız bağımsızlık masalları sizin sadece kripto paralelciliğinizin kanıtı olacaktır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Paralel unsurların faaliyetlerini bize ‘bağımsız’ ve ‘tarafsız’ yargı örneği olarak yutturmaya çalışan liberal antenler belki hiçbir zaman anlamayacaklar ama biz yine de hafızalarını bir kez daha tazeleyelim.

Size göre, Balyoz Davası’nda yüzlerce masumu darbecilerin arasına katarak mahkûm eden zihniyet bağımsız ve tarafsız bir yargının ürünü müdür? (..)

Size göre, içinde başbakanın, cumhurbaşkanının, bakanların, siyasi partilerin, işadamlarının, gazetecilerin de olduğu binlerce insanın yasadışı yollarla dinlenmesinin altına imza atan zihniyet de bağımsız ve tarafsız bir yargı sembolü müdür?

Peki, 7 Şubat 2012’de MİT Başkanı Hakan Fidan üzerinden siyasi iradeyi yargılamaya kalkan zihniyet de bir kuvvetler ayrılığı şaheseri midir?

Bu tür örnekleri yazmaya sayfalar yetmeyecektir. Ama işte öve öve bitiremediğiniz, koruyup kolladığınız yargı içindeki paralel unsurların bağımsız ve tarafsız adalet örnekleri bunlar...

Eğer hâlâ vicdanları kanatan, hukuku utandıran bu örnekleri bir adalet tecellisi olarak görüyorsanız, orada söz bitmiştir. Size kolay gelsin...

MEHMET OCAKTAN / AKŞAM

Akit Arşiv sayfasından...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23